Bir litre suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş birer silme çorba kaşığı tere tohumu, şalgam tohumu, havuç tohumu katın. Kaynattıktan sonra süzün. Sabah ve akşam bir fincan için.
Bir litre sütün içine iki çorba kaşığı filiskin tohumu katın. Kaynattıktan sonra süzün. Sabah ve akşam birer su bardağı için.
Havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir tatlı kaşığı acı bakla tohumunu, bir tatlı kaşığı süzme bal ile karıştırıp, akşamları yatmadan bir saat önce yiyin.
Havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir kahve fincanı çörek otu tohumu ile iki kahve fincanı kadar süzme balı karıştırın. Sabah ve akşam bir çorba kaşığı yiyin.
Havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir çorba kaşığı turp tohumu ile yarım çay bardağı süzme balı karıştırın. Sabah ve akşam birer tatlı kaşığı yiyin.
Havanda dövülerek toz haline getirilen bir çay bardağı susam tohumunu, bir tatlı kaşığı süzme bal ile karıştırın. Sabah ve akşam bir kaşık yiyin.
Büyükçe bir havanın içine aynı oranda havuç tohumu, fındık ve bakla katın. İyice dövdükten sonra sabah ve akşam bir çorba kaşığı yiyin.
Bir bardak suyun içine bir tatlı kaşığı ince kıyılmış kara pelin (köksap) katın. Kaynattıktan sonra yarım saat bekletin. Sonra süzerek günde üç öğün birer çorba kaşığı kullanın.
Kaynar suyun içine bir çay kaşığı kişniş katın. Demledikten sonra süzün. Günde iki kez sabah ve akşam bir çay fincanı için.
Havanda dövülerek toz haline getirilen bir çay bardağı susam tohumunu, bir tatlı kaşığı süzme bal ile karıştırın. Sabah ve akşam bir kaşık yiyin.
Birer yemek kaşığı darıfülfül ve zencefili, iki yemek kaşığı süzme bal ile karıştırıp macun haline getirin. Sabah ve akşam birer tatlı kaşığı yiyin.