Mide iltihabına lahana

Mide iç yüzeyinin iltihaplanması olarak adlandırılan mide iltihabı can yakıyor. Uzmanlar bu rahatsızlığın çaresinin lahanadan geçtiğini bildiriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2015 Güncelleme 03 Mart 2015, 00:25
Mide iltihabına lahana

İÇİNDEKİLER

Tahriş edici yiyecekler ya da içecekler ya da çoğu zaman aşırı sigara içmeye bağlı olarak ortaya çıkabilen mide iltihabı yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Rahatsızlık duygusu, iştah kaybı, kusma ve seyrek olarak da kanama ile kendini belli eden bu rahatsızlığa karşı doğal karışımlar ilaç gibi geliyor. Uzmanlar, "Nedenin saptanması ile o nedenden uzaklaşmak tedavinin en önemli parçasıdır" diyor. Şu karışımları öneriyor...
* HAVUÇ-LAHANA:
Bir litre suyun içine birer avuç rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış lahana yaprağı katıp kaynatın. Daha sonra süzerek günde 2 kez sabah ve akşam için.
* CİVANPERÇEMİ:
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı civanperçemi atın. Demlenmesi için kısa süre bekledikten sonra günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere için.
* KANTARON:
Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kantaron katıp demlenmesi için kısa süre bekleyin. Daha sonra günde 2 kez sabah ve akşam birer çay fincanı için.
* KETEN TOHUMU:
Bir tatlı kaşığı keten tohumu ile damla sakızını havanda döverek toz haline getirin. Daha sonra bir litre suyun içine katıp kaynatın. Süzerek yemeklerden sonra birer çay fincanı için.
* NANE:
Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane katıp demlenmesi için kısa süre bekleyin. Sonrasında günde iki kez sabah ve akşam için.
* SÜZME BAL:
Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı süzme bal ve bir kahve fincanı limon suyu katın. Günde 2 kez sabah ve akşam için.
* EĞİR OTU:
Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında eğir kökü atın. Demlenmesi için 12 saat beklettikten sonra ılıtmak için, içi kaynar su dolu olan başka bir kaba bırakın. Ilıdıktan sonra günde iki kez birer çay fincanı için.
* PAPATYA:
Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katıp demlenmesi için bekleyin. Sonrasında günde 2 kez sabah ve akşam için.
* GEVEN:
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı geven katın. Demlenmesi için kısa süre bekledikten sonra sabah ve akşam birer çay fincanı için.
* EBEGÜMECİ:
Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katın. Demlenmesi için 12 saat bekledikten sonra ılıtmak için içi kaynar su dolu bir kabın içine bırakın. Ardından günde 2 kez sabah ve akşam için.
* KEKİK:
Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katıp demlenmesi için kısa süre bekleyin. Daha sonra günde 2 kez sabah ve akşam birer çay fincanı için.
*PELİN:
Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ince kıyılmış pelin katın. Demlenmesi için kısa süre bekledikten sonra günde iki kez sabah-akşam için.
* PİRİNÇ:
Bir litre suyun içine yarımşar kahve fincanı kırık pirinç, hardal tohumu, 250 gram ekşi hamur ve yarım çay fincanı nane suyunu karıştırıp, su buharlaşıp yarıya inene kadar kaynatın. Süzdükten sonra sabah kahvaltılarından yarım saat önce bir kahve fincanı için.