Kaju fıstığı kısırlıgın ilacı

Lezzetli atıştırmalıklar arasında yer alan kaju fıstığı baba olma yolunu açıyor. Cinsel yaşamı canlandıran bu yemiş aynı zamanda sperm sayısını da artırıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2015 Güncelleme 03 Mart 2015, 00:20
Kaju fıstığı kısırlıgın ilacı

İÇİNDEKİLER

Vücudun sağlıklı şekilde işlevini yerine getirmesi için, antioksidanlar, mineraller ve vitaminlerle dolu olan kaju fıstığı sevilen atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Fosfor ve potasyum açısından zengin sayılan kaju cinsel yaşamı canlandırıyor. Enerji deposu bu yemiş aynı zamanda erkeklerde sperm sayısını artırarak babalık yolunu açıyor. Sindirim sistemi organı safra için de oldukça faydalı olduğu düşünülen kajunun faydaları şöyle:
Kalp Sağlığını Korur :
Kaju fıstığı, diğer fındıklara oranla düşük yağ içerir ve bu özelliğinden dolayı kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Kolesterole etki etmez ve antioksidan özelliğinden dolayı kalp sağlığını destekler.
Yüksek Tansiyon:
Kaju fıstığının bol miktarda magnezyum içermesi kan basıncı sağlığı açısından önemlidir. Yüksek tansiyonun düşmesini sağlayarak kalbi korur.
Saç Sağlığına Faydalıdır:
Kajunun içerdiği bakır saç sağlığı açısından önemlidir. Bakır eksikliği saçların dökülmesi başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olur. Saç dökülmesini engellemesi yanında, kaju, saçların siyahlaşmasına yardımcı olur.
Sağlıklı Kemikler:
Kajunun magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller içermesi kemik sağlığı açısından önemlidir. Özellikle çocukların tüketmesi sağlıklı kemik yapısın oluşmasına yardımcı olurken, yaşlılık döneminde kemikle ilgili sorunların ortaya çıkmasına engel olabilir.
Sinir Sağlığı:
Kaju fıstığının içerdiği magnezyum damarları ve kasları rahatlatır. Böylece kalsiyumun sinir hücrelerine girmesini ekleyerek kemiklerde tutulmasını sağlar. Magnezyum miktarı az olduğunda damarların kalsiyumla dolmasına neden olabilir. Aynı zamanda bu durum yüksek tansiyona ve baş ağrısına neden olur.
Safra Taşları:
Düzenli olarak kaju tüketimi safra taşı oluşumunu yüzde 25 oranında azaltmaktadır.
Kilo Vermeyi Kolaylaştırır:
Kaju fıstığı yağlı gıdalar arasında kabul edilmiş olsa da diğer türleri ile kıyaslandığında daha az yağ içermektedir ve kilo aldırmaz.
Antioksidan Özelliği:
Kaju fıstığı bakır, magnezyum, selenyum başta olmak üzere kaliteli mineraller içerir. Bundan dolayı kajunun antioksidan özelliği vardır, bu özellik genel sağlık için faydalıdır. Kaju fıstığı sindirim sistemi için faydalı olan asitler içerir, asit seviyesini sağlıklı düzeyde tutar. Bünye için hayati önem taşıyan vitaminler açısından oldukça zengindir, enerji sağlar. Çürük
oluşumunu engeller:
Dişler ve dişetleri için faydalı olan kaju, dişlerin güçlenmesini sağlarken çürüme oranını azaltır. Öte yandan kaju fıstığı rahat bir uyku çekmek için yardımcı olabilir.

YAĞI DA FAYDALI
Kaju fıstığı yağı, kajunun soğuk olarak preslenmesiyle elde edilir. Vitaminler açısından kaju yağı oldukça etkilidir ve yaygın olarak cilt ve saç bakımı malzemelerinde kullanılır. Kaju yağının faydalarını şu şekilde sıralamak mümkün;
Kaju fıstığı yağı cildin pürüzsüz olmasını sağlar, dokuları güçlendirir.
Cildin nemlenmesini sağlayan kaju yağı, içerdiği asitlerle cildin gözeneklerini açar. Özellikle kuru ciltler için faydalıdır.
E vitamini içerdiğinden kaju fıstığı yağı, cilt enfeksiyonlarına ve mantarlara karşı alternatif tedavi olabilir.
Cilt enfeksiyonu, sivilce gibi sorunlara karşı etkilenen kısımlara uygulanarak kaju yağı ile sorun çözülebilir.
Bütün saç tipleri için kullanılabilen kaju fıstığı yağı saç sağlığına oldukça faydalıdır.
Saçlara uygulandığında kafa derisinin sağlığına katkıda bulunur, kepek sorunun ortadan kalkmasını sağlayabilir.
Kırımla ve dökülmelere karşı kaju fıstığı yağı yardımcı olabilir.