Sarımsakla hazımsızlığı atla

Herkesin ortak sorunu olan hazımsızlık dert olmaktan çıktı. Uzmanlar, çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişen bu rahatsızlıktan kurtulmak isteyenlere mucizevi bitki kürlerini önerdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mart 2015 Güncelleme 03 Mart 2015, 02:23
Sarımsakla hazımsızlığı atla

İÇİNDEKİLER

Sindirim olayı sırasında duyulan rahatsızlık hazımsızlık olarak adlandırılıyor. Nedenleri arasında, sindirim güçlüğü, mide ya da onikiparmak bağırsağındaki organik değişiklikler, bağırsak hastalığı, sinirsel şikayetler, sayılabiliyor.
Sık sık hazımsızlık geçirenlerle, bir gece öncesinde yeme ve içmeye bağlı olarak oluşan rahatsızlıkları ayırt etmek gerekiyor. Sürekli rahatsızlıklarda uzman doktora danışmakta fayda olduğunu belirten uzmanlar, bu rahatsızlık için bitkisel kürkleri öneriyor:

* Büyükçe bir havanın içine bol miktarda kabukları soyulmuş sarımsak döverek ezin. Sonra bir tülbentin arasına koyup suyunu sıkın. Günde 3 defa 40 damla az miktarda suya damlatıp için.

* Kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir çay kaşığı kişniş tohumunu katın. Demledikten sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce bir fincan için.

* Kaynar suyun içine bir çay kaşığı kimyon katın. Demledikten sonra süzün.
Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce için.

* Kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir çay kaşığı rezene tohumu katın. İyice demlendikten sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat için. t Büyükçe bir havanın içine bol miktarda kabukları soyulmuş sarımsak döverek ezin. Sonra bir tülbentin arasına koyup suyunu sıkın. Günde 3 defa 40 damla az miktarda suya damlatıp için.

* Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı sarı ballıbaba yaprağı katın.
Demledikten sonra süzün.
Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce bir su bardağı için.

* Kaynar suyun içine bir çay kaşığı çıban otu katın. Demledikten sonra süzün.
Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce bir fincan için.

* Kaynar suyun içine bir çay kaşığı koyun otu katın. Demledikten sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce için.

* Kaynar suyun içine bir çay kaşığı anason katın.
Demledikten sonra süzün. Bir tatlı kaşığı süzme bal ilave edin. Öğle ve akşam yemeklerinden sonra için.