Kansızlığa muhteşem karışım

Bitkinlik, halsizlik ve yorgunluk gibi belirtilerle ortaya çıkan anemi rahatsızlığında beslenme önemli rol oynuyor. Uzmanlar bu sıkıntıya karşı, inek sütü, yumurta sarısı ve kakao karışımını tavsiye ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2015 Güncelleme 30 Ocak 2015, 00:00
Kansızlığa muhteşem karışım

İÇİNDEKİLER

Demirin yetersiz alımında, alyuvarların yapısında oluşan bozukluklar, şiddetli regl kanamaları ile kronik böbrek rahatsızlıklarında kan yapısının bozulması kansızlığa neden olabiliyor. Uzmanlar aneminin doğru beslenme programıyla alt edilebileceğini aktararak şu karışımları öneriyor:

ISIRGAN OTU:
Bir litre suyun içine iki çorba kaşığı iyice kıyılmış ısırgan otunu katın. Kaynadıktan kısa bir süre sabah ve akşam birer çay fincanı için.

KOYUN OTU YAPRAKLARI: İyice
kıyılmış bir çay kaşığı koyun otu yaprağını bir fincan kaynar suyun içine atın. Kısa bir süre demlenmesini bekledikten sonra süzerek sabah ve akşam birer çay fincanı için.

KANTARON:
Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı kantaron atın. Kaynatıp süzdükten sonra gün içerisinde aç karnına 3 kez için.

ARDIÇ TOHUMU:
Bir fincan kaynar suyun içine dövülerek toz haline getirilmiş bir çay kaşığı ardıç tohumu ilave edin. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra günde 3 fincan için.

SU TERESİ:
Bir litre suyun içine bir avuç dolusu bir avuç dolusu su teresi katın. Kısık ateşte kaynattıktan sonra gün içerisinde aralıklarla tüketin.

OĞUL OTU:
Bir litre suyun içine iki çorba kaşığı oğul otu koyun. Kaynatıp süzün günde 3 öğün için.

KINAKINA KABUĞU:
50 gram kınakına kabuğunu bir litre sirkenin içine koyup bir hafta bekletin. Sonra günde 3 öğün aç karnına iki çorba kaşığı için.

YUMURTA:
Bir tane çiğ yumurta ile bir tatlı kaşığı bal karıştırıp yiyin.

İNEK SÜTÜ:
Yarım litre kaynatılmış inek sütüne ılıdıktan sonra iki adet yumurta sarısı ve iki çay kaşığı kakao ilave edin. Arzuya göre tatlandırıp, günde 2 kez içilebilir.

BADEM:
Yarım litre inek sütünün içine bir yemek kaşığı ince rendelenmiş tatlı badem ilave edin. Daha sonra bu karışımı kaynatın. Ilıdıktan sonra içine bir fincan üzüm pekmezi karıştırın. Günde 2 kere tüketin.

PATATES: Üç
adet orta boy patatesi soyun. Kabuklarıyla birlikte kaynatın. Maydanoz eşliğinde yiyin.

ANDIZ OTU:
Bir litre suyun içine bir avuç andız otu koyun. Kaynattıktan sonra süzün. Günde 3 öğün birer çay fincanı için.

ŞERBETÇİ OTU:
Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı şerbetçi otu atın. Süzüp günde 3 öğün aç karnnına birer çay fincanı için.

BÖĞÜRTLEN:
Böğürtlen şurubu yapıp için.

ANBER KABUĞU:
Bir litre suyun içine iyice ufalanmış bir çorba kaşığı anber kabuğunu atın. Kaynattıktan sonra süzüp günde 3 ögün birer fincan için.

ET:
Kasaptan alınacak bir kilogram et ve kemik karışımını kaynatın. Günde 3 öğün yemeklerden önce ve sıcak halde bal ilave edip birer bardak için.

SPANAK: İyice
temizlenmiş ıspanak ve maydanozu beraber iyice kaynatın. Soğuduktan sonra maydanoz ve ıspanağı tencerenin içindeki suya iyice sıkın. Bu sudan günde 3 öğün birer fincan için.

SİYAH ÜZÜM:
Bir litre suyun içine iki su bardağı dolusu siyah kuru üzüm ve bir çorba kaşığı kınakına otu katın. Bunları kaynatıp, süzün. Günde 3 öğün yarım kahve fincanı için.