ISIRGAN OTU:
Bir litre suyun içine iki çorba kaşığı iyice kıyılmış ısırgan otunu katın. Kaynadıktan kısa bir süre sabah ve akşam birer çay fincanı için.
KOYUN OTU YAPRAKLARI: İyice
kıyılmış bir çay kaşığı koyun otu yaprağını bir fincan kaynar suyun içine atın. Kısa bir süre demlenmesini bekledikten sonra süzerek sabah ve akşam birer çay fincanı için.
KANTARON:
Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı kantaron atın. Kaynatıp süzdükten sonra gün içerisinde aç karnına 3 kez için.
ARDIÇ TOHUMU:
Bir fincan kaynar suyun içine dövülerek toz haline getirilmiş bir çay kaşığı ardıç tohumu ilave edin. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra günde 3 fincan için.
SU TERESİ:
Bir litre suyun içine bir avuç dolusu bir avuç dolusu su teresi katın. Kısık ateşte kaynattıktan sonra gün içerisinde aralıklarla tüketin.
OĞUL OTU:
Bir litre suyun içine iki çorba kaşığı oğul otu koyun. Kaynatıp süzün günde 3 öğün için.
KINAKINA KABUĞU:
50 gram kınakına kabuğunu bir litre sirkenin içine koyup bir hafta bekletin. Sonra günde 3 öğün aç karnına iki çorba kaşığı için.
YUMURTA:
Bir tane çiğ yumurta ile bir tatlı kaşığı bal karıştırıp yiyin.
İNEK SÜTÜ:
Yarım litre kaynatılmış inek sütüne ılıdıktan sonra iki adet yumurta sarısı ve iki çay kaşığı kakao ilave edin. Arzuya göre tatlandırıp, günde 2 kez içilebilir.
BADEM:
Yarım litre inek sütünün içine bir yemek kaşığı ince rendelenmiş tatlı badem ilave edin. Daha sonra bu karışımı kaynatın. Ilıdıktan sonra içine bir fincan üzüm pekmezi karıştırın. Günde 2 kere tüketin.
PATATES: Üç
adet orta boy patatesi soyun. Kabuklarıyla birlikte kaynatın. Maydanoz eşliğinde yiyin.
ANDIZ OTU:
Bir litre suyun içine bir avuç andız otu koyun. Kaynattıktan sonra süzün. Günde 3 öğün birer çay fincanı için.
ŞERBETÇİ OTU:
Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı şerbetçi otu atın. Süzüp günde 3 öğün aç karnnına birer çay fincanı için.
BÖĞÜRTLEN:
Böğürtlen şurubu yapıp için.
ANBER KABUĞU:
Bir litre suyun içine iyice ufalanmış bir çorba kaşığı anber kabuğunu atın. Kaynattıktan sonra süzüp günde 3 ögün birer fincan için.
ET:
Kasaptan alınacak bir kilogram et ve kemik karışımını kaynatın. Günde 3 öğün yemeklerden önce ve sıcak halde bal ilave edip birer bardak için.
SPANAK: İyice
temizlenmiş ıspanak ve maydanozu beraber iyice kaynatın. Soğuduktan sonra maydanoz ve ıspanağı tencerenin içindeki suya iyice sıkın. Bu sudan günde 3 öğün birer fincan için.
SİYAH ÜZÜM:
Bir litre suyun içine iki su bardağı dolusu siyah kuru üzüm ve bir çorba kaşığı kınakına otu katın. Bunları kaynatıp, süzün. Günde 3 öğün yarım kahve fincanı için.