Güzellik yağmuru

Mükemmel bir cilde ve sağlıklı parlak saçlara sahip olmak sanıldığı kadar zor değil. Güçlü içerikleri ile adeta gençlik iksiri görevi gören yağlar, muhteşem güzelliğin kapılarını aralıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2015 Güncelleme 30 Ocak 2015, 00:00
Güzellik yağmuru

İÇİNDEKİLER

SAÇ dökülmesi, tırnaklarda kırılma ve kuru cilt gibi şikayetler özellikle kadınların yakındığı problemler arasında başı çekiyor. Genellikle mevsim değişikliklerinde veya doğum sonrasında karşılaşılan bu sorunlarla mücadelede yine doğru beslenme önemli rol oynuyor. İstanbul Florence Nightingale Hastanesinden fitoterapi uzmanı Dyt. Ece Günay Akkuş, cildi hem dışarıdan hem de içeriden iyi beslemek gerektiğine dikkat çekiyor. Akkuş, cilt ve saç sağlığı için bazı yağlardan mutlaka faydalanılması gerektiğini öneriyor. İşte kadınlara gençlik iksiri gibi görev yapan yağlar ve etkileri...

HÜCRELERİ YENİLER

Argan: Argan ağacı fı ndıklarından elde edilen bir yağdır. E Vitamini içeriği yüksek, düzenli olarak kullanıldığında ciltte önemli fayda sağlar.
Avokado: Deriyi kurumaktan korur. Kuru, yıpranmış, yaşlanmış deriyi iyileştirir. Bol miktarda içerdiği A vitamini, hücrelerin yenilenmesini desteklerken, E vitamini ile cildi yaşlanmaya karşı korur.
Buğday ruşeymi: Buğday ruşeymi, tanenin filizlendiği bölgedir. Güçlü bir antioksidandır. İçeriğinde E, A ve B1 vitamini, esansiyel yağ asitleri, çinko, manganez, krom barındırır. Ciltte kırışmayı önler ve azaltır.
Kayısı çekirdeği: İçeriğinde yoğun miktarda bulunan A vitamini sayesinde, cildi nemlendirir ve yaşlanmaya bağlı oluşan kırışıklıkları azaltır. Cilt tarafından kolayca emilen kayısı çekirdeği yağının cildin elastikiyetini arttırıcı ve sıkılaştırıcı etkisi bulunmaktadır.Sorunlu bölgeye sürüldükten sonra güneşe çıkılmaması olumlu sonuç alınması açısından önemlidir.
Keten tohumu: Yaşlanmayı geciktirici etkisi bulunmaktadır. Düzenli kullanıldığında yaşlanma belirtilerinde iyileşme sağlar.
Susam: B1, B2 ve E vitaminleri içerir. Özellikle saç bakımında masaj yapılarak saç derisinin kuvvetlenmesine, saçların daha sağlıklı olmasını sağlar. Yabani iğde: İçeriğindeki Omega 7, E vitamini, beta karoten, karetonoid ve antioksidanlar vardır. Omega 7, cildin kolajen üretimine, elastikiyetinin artırılmasına ve hasar gören cildin iyileşmesine yardımcı olan eşsiz bir kaynaktır.