Aslan dişi mide bekçisi

Aşırı gerginlik ve stres halinde ortaya çıkan mide ağrılarının çözümü de şifalı bitkilerden geçiyor... Aslan dişi bitkisinden yapılacak çay, mideyi rahatlattığı gibi, ağrıları kesiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2015 Güncelleme 29 Ocak 2015, 00:25
Aslan dişi mide bekçisi

İÇİNDEKİLER

HEMEN herkesin yakındığı mide ağrısının pek çok sebebi var. Altında yatan hastalıklar ve yapılacak tıbbi müdahale bir yana, stres halinde ortaya çıkan, basit nedenlere bağlı olarak yaşanan mide ağrıları için uzmanların tavsiyelerine kulak verin:
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı aslan dişi katıp demleyin. Daha sonra süzüp günde 3 kere birer çay fincanı için.
Bir litre suya bir avuç kıyılmış ceviz yaprağı koyup kaynatın. Günde üç kere yarımşar kahve fincanı için.
Raziyane otunu bir fincan kaynar suya koyup demleyin. Süzüp günde 3 kere birer çay fincanı tüketin.
Havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir çay kaşığı tarhun tohumu ile bir tatlı kaşığı süzme balı karıptırıp macun haline getirerek yiyin.
Bir çay kaşığı çörek otunu havanda dövün. Bir tatlı kaşığı bal ile karıştırıp öyle tüketin.
Bir çay kaşığı ısırgan otunu kıyıp, bir çay fincanı kaynar suda demleyin. Sonra süzerek günde 3 öğün birer çay fincanı için.
İnce kıyılmış ayrık kökünü bir litre suya koyup kaynatın. Ardından süzerek 3 öğün bir çay fincanı için.
Bir litre suyun içine birer tatlı kaşığı anason, kimyon, rezene ve bir tutam maydanoz katıp kaynatın. Sonra süzerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birir çay fincanı tüketin.
İnce kıyılmış bir çay kaşığı ebegümecini, bir çay fincanı soğuk suya katıp 12 saat bekletin. Sonra süzün. Ilıtmak için kaynayan başka bir kabın içinde ılıyana kadar bekletin. Ardından günde 2 kez sabah akşam için.

TOZ KİMYON ŞİŞKİNLİĞE SON
MİDE ve bağırsaklarda ortaya çıkan hafif sancılı şişkinliğe karşı uzmanlar şu tarifleri veriyor:
Bir çay kaşığı toz kimyonu bir fincan kaynar suya koyun. Süzüp için.
Yarımşar çay kaşığı ince kıyılmış dereotu ve toz kimyonu bir çay fincanı kaynar suda demlendirin. Süzerek için.
İnce kıyılmış birer çay kaşığı zencefil ve havılacanı bir çay fincanı kaynar suya katıp demlendirin. Süzdükten sonra tüketin.
Bir litre suya bir avuç at kestanesini koyup kaynatın. Süzdükten sonra için.
Bir çorba kaşığı limon suyu ile bir çay kaşığı lavanta yağını iyice karıştırıp için.
Bir avuç ince kıyılmış enginar yaprağını bir litre suda kaynatın. Süzdükten sonra için.