Mutluluga çöreklenin

Şifası eskilere dayanan çörek otu, binbir derde deva oluyor. Kanser türlerinden, tansiyona, cinsel soğukluğa kadar birçok sıkıntıya karşı iyi geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2015 Güncelleme 26 Ocak 2015, 00:00
Mutluluga çöreklenin

İÇİNDEKİLER

Kutsal kitaplarda adı geçen ve şifalı bitki olarak kullanımı binlerce yıl öncesine dayanan çörek otu her derde deva oluyor. Uzmanlar cinsel yaşamda sıkıntı çekenlere de şifa olduğunu belirterek, "Düzenli olarak bal ile karıştırılmış çörek otu tohumlarını sabah-akşam bir kaşık şeklinde tüketirseniz, bir müddet sonra kendinizdeki farklılığa inanamayacaksınız. İktidarsızlık, güçsüzlük gibi sorunlara iyi gelir ve cinsel isteksizlikten kurtulabilirsiniz" diyor. İşte faydaları saymakla bitmeyen çörek otunun yararları:

Pankreas Kanseri:
ABD'de yapılan araştırmaya göre, çörek otu yağında bulunan thymoquinone adlı kimyasal bileşen pankreas kanseri hastalarında kanserli hücrelerin gelişimini durduruyor ve bu hücreleri öldürerek kanserli hücre sayısını azaltıyor.

Kolon Kanseri:
2010 yılında Mısır'da yapılan ve sonuçları National Library of Medicine'da yayınlanan çalışmaya göre çörek otu laboratuvar hayvanlarındaki kolon kanseri hücrelerinin sayısını önemli ölçüde azaltıyor.

Meme Kanseri:
2003 yılında ABD Jackson State Üniversitesi tarafından yapılan çalışmada, çörek otu yağı kullanılarak meme kanseri hücreleri önemli oranda tedavi edilmiştir.

Beyin Kanseri:
Çörek otunda bulunan thymoquinone adlı bileşen en ölümcül beyin kanseri türlerinden biri olan 'Glioblastoma' nedeniyle gerçekleşen hücre ölümünü yavaşlatıyor. Çörek otu aynı zamanda kurşun zehirlenmesine bağlı olarak beyinde meydana gelen hasarın azaltılması ve geri döndürülmesine yardımcı oluyor.

Boğaz Ağrısı: Çörek
otu çayı, akut bademcik iltihabı ve gırtlak dokusunun iltihaplanması nedeniyle görülen boğaz ağrılarına iyi gelir.

Hipertansiyon: Çörek
otu, 2008'de yapılan bir araştırmada kan basıncını normale döndürmeye yardımcı olan doğal ürünler arasında gösterilmiştir.

Romatizma:
2007 ve 2011 yılında yapılan 2 farklı araştırmaya göre düzenli olarak çörek otu veya çörek otu yağı tüketmek, romatizmaya bağlı iltihabı azaltarak hastalığın belirtilerini hafifletiyor.

Bağışıklık Sistemi:
Çörek otu yağı radyasyona maruz kalan canlılarda bağışıklık sistemini güçlendirerek zararlı ışınların vücuttaki olumsuz etkisini azaltıyor.

Astım:
Çörek otu, hava kanallarında oluşan iltihabın azaltılmasına yardımcı olması ile astıma iyi geliyor.

Alerjiler: Çörek
otunda bulunan Omega-3 yağ asitleri alerji ilaçlarının etkisini artırarak alerji belirtilerini hafifletiyor.

Ameliyat İzleri:
Ameliyat sonrası operasyon yapılan bölgeye düzenli olarak çörek otu yağı sürmek, yara izlerini önemli oranda ortadan kaldırıyor.

Epilepsi:
Medical Science Monitor dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre çörek otu geleneksel tedavi yöntemlerine direnç gösteren çocuklarda epilepsi nöbetlerinin sıklığını azaltıyor.

Migren:
Migren atağını ilk hissettiğinizde ensenize, gözlerinizin üstüne ve alnınızda saçların başladığı yere çörek otu yağı sürün, iyi gelecektir.

Diş Ağrısı:
1 çay bardağı ılık suya 6-7 damla çörek otu yağı damlatıp düzenli olarak gargara yapın.

Diyabet:
Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalarda çörek otunun özellikle tip 2 diyabet hastalarında kan şekerini dengelediği ortaya konulmuştur.