Birlikten sağlık doğar

Hastalıklarla savaşmak için doğru besinleri birlikte tüketmek önemli rol oynuyor. Yeşil çay ile limon kalbi güçlendirirken, nohutla kırmızı biber kansızlığa iyi geliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ocak 2015 Güncelleme 14 Ocak 2015, 00:00
Birlikten sağlık doğar

İÇİNDEKİLER

Bazı besinler tek başına sağlık saçarken, bazıları da ikili olarak şifa dağıtıyor.
Uzmanlar besinlerin birleştiğinde faydalarının arttığını ve bir takım hastalıklarla savaşmak için adeta güçlü bir silah haline dönüştüğünü belirtiyor. İşte o faydalı muhteşem iksiriler:

Saf zeytinyağ + domates:
Hastalıklara karşı direnç! Vücudun direncini düşüren ve hastalıklara kapı açan serbest radikallere karşı savaşan beta karoten, E vitamini ve C vitamini barındıran antioksidan deposu yiyeceklerden maksimum faydayı sağlayabilmek için saf zeytinyağının eşliğine ihtiyaç var.

Yoğurt + yaban mersini
Güçlü bir vücut! Bu lezzetli karışım spordan önce yemeniz gereken yiyeceklerle harika bir örnek! Nedeniyse, yaban mersininin zihni güçlendiren etkisi egzersizlerinize odaklanmanızı kolaylaştıracak ve yoğurt vücudunuzda kas kaybını önleyecek proteini almanızı sağlayacak.

Nohut + Kırmızı biber
Kansızlığa önlem!
Nohut, kansızlığa karşı vücudun ihtiyaç duyduğu demir bakımından oldukça zengindir. C vitamini deposu kırmızı biber ise bu demirin çözülerek kan hücrelerine işlemesini sağlar.

Yumurta + mango
Sıkı bir cilt! Cildin sıkı ve sağlıklı görünmesi için kolejen üretmesi gerekir. Yumurtanın içerdiği özel amino asitler kolejen üretimine yardımcı olur. Mango gibi C vitamini zengini yiyecekler bu amino asitlerin etkisini artırır.

Brokoli + domates
Kansere karşı savaş!
Brokoli ve domates, kanserle savaşan yıldız yiyecekler. Araştırmalar gösteriyor ki, ikisinin birlikte tüketilmesi prostat kanserinin büyümesini daha fazla yavaşlatıyor.

Yaban mersini + ceviz
Güçlü bir hafıza! Bu iki besinde bulunan polifenol bileşiklerinin zekayı güçlendirdiği güçlendiriyor.

Kara lahana + limon

Daha güçlü bir iskelet!
Tam bir kalsiyum deposu olan, kara lahana kemikleri güçlendirmek için bire bir. Limonda bulunan C vitamini, kara lahanada bulunan kalsiyumun absorbe edip, vücuda daha iyi işlenmesini sağlıyor.