Mesane taşlarını kurutun!

Erkekleri daha çok seven mesane taşları, verdiği ağrılarla hayatı zindan ediyor. Uzmanlar bu sıkıntıya karşı 'Kuru soğanı suya atın. 8 saat bekleyin. Günde 3 kere aç karnına için' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ocak 2015 Güncelleme 08 Ocak 2015, 12:09
Mesane taşlarını kurutun!

İÇİNDEKİLER

Yanlış beslenmenin de etkili olduğu mesane taşları genellikle iltihaplanma sonucu oluşuyor. Mesane taşlarının can yakan ağrılarına karşı uzmanlar kuru soğanın etkili olduğunu bildiriyor. Günde 3 öğün tüketilecek soğan suyunun tarifini uzmanlar şöyle veriyor: "Yarım litre ılık suyun içine ince kıyılmış iki iri baş kuru soğanı katın. 8 saat bekleyin. Sonra süzüp, günde 3 kere aç karnına tüketin." Uzmanlar ağrıları hafifletecek rahatlamayı sağlayacak şu önerilerde bulunuyor...
ÇIBAN OTU: Bİr çay fincanı kaynar suyun içine kıyılmış bir çay kaşığı, çıban otu atın. Demlenmesi için kısa süre bekleyin. Günde 3 öğün birer çay fincanı için.
KİŞNİŞ: Bir çay fincanı kaynar suyun içine kıyılmış bir çay kaşığı kişniş katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzerek 3 öğün birer çay fincanı için.
KEKİK: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kekiği katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzerek 3 öğün birer çay fincanı için.
BAKLA: Bir buçuk litre suyun içine iki çorba kaşığı muşmula çekirdeği ve bakla kurusu atın. Kaynatıp süzdükten sonra 3 öğün birer su bardağı tüketin.
BÖĞÜRTLEN KÖKÜ: Bir litre suyun içine 2 çorba kaşığı böğürtlen kökünü atın. Kaynatılmasının ardından süzerek günde 3 öğün birer çay fincanı için.
AYRIK KÖKÜ: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ayrık kökünü atın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı için.
ENGİNAR YAPRAĞI: Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir kahve fincanı enginar yaprağını katın. Kaynattıktan sonra süzerek sabah kahvaltılarından önce bir su bardağı için.
DİŞBUDAK YAPRAĞI: Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir kahve fincanı dişbudak yaprağı katın. Kaynattıktan sonra süzerek sabah kahvaltılarından önce bir su bardağı için.
AK KAVAK: Bİr litre suyun içine ince kıyılmış bir kahve fincanı ak kavak yaprağı katın. Kaynattıktan sonra süzün. Günde 3 öğün birer çay fincanı için.
PIRASA: Bir miktar suyun içine pırasa atın. Günde bir bardak pırasa suyunu soğuk olarak tüketin.
MISIR PÜSKÜLÜ: Bir litre suyun içine bir kahve fincanı bakla çiçeği ve iki tutam mısır püskülü ilave edin. Kaynattıktan sonra süzerek, kahvaltıdan önce bir su bardağı için.
ÇUHA ÇİÇEĞİ: Bir litre suyun içerisine bir avuç ince kıyılmış çuha çiçeği kökünü atın. Kaynattıktan sonra süzerek, günde 2 kez bir tatlı kaşığı bal ilave ederek için.

Maydanoz ağrıyı alır
1 litre suyun içine yıkanıp temizlenmiş ve ince ince kıyılmış bir avuç maydanoz atın. Kaynatıp süzün. Günde 3 öğün birer çay fincanı için.

Ceviz yaprağını kaynatın
1 litre suyun içine yıkanıp temizlenmiş ve ince ince kıyılmış bir avuç ceviz yaprağı atın. Kaynatıp süzün günde 3 öğün birer çay fincanı için.