Depresyona doğal çözüm

Monoton yaşam, hava koşulları derken depresyon pusuda bekliyor. Stres ile birlikte gelen depresyona karşı portakal kabuğu ve nane tüketmek gerekiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ocak 2015 Güncelleme 12 Ocak 2015, 13:29
Depresyona doğal çözüm

İÇİNDEKİLER

Büyük kentlerde yaşam her geçen gün daha da zorlaşıyor. İş, trafik, yaşam koşulları, derken bazı insan kendini bir çıkmazın içinde zannedebiliyor. Bu tip durumlarda önlem alınmazsa kişinin içinde yaşadığı bu sıkıntılar içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Hayatın içerisinde var olan bu sıkıntılarla başa çıkabilmek için bağışıklık sisteminin ve vücuttaki belli vitamin ve mineral seviyelerinizin normal değerlerde olması gerekiyor. Beslenmenin bu durumda çok önemli olduğu unutulmamalıdır diyen İstanbul Florence Nightingale Hastanesinden, Fitoterapi Uzmanı Ece Günay Akkuş; stres, uykusuzluk ve depresyona karşı bitkisel çözümler sunuyor:
Portakal kabuğu: İçeriğinde bulunan esensiyal yağ asitleri sayesinde hoş koku verir, bu da kişinin daha pozitif, iyi ve rahat hissetmesine yardımcı olur.
TIBBİ NANE YAPRAĞI : İçeriğindeki uçucu yağ asitleri; mideyi rahatlatır, spazm giderir ve ağrı kesicidir.
BİBERİYE Uykusuzluk ve yorgunluğa bağlı sindirim sorunlarını rahatlatır.
TAZE ZENCEFİL KÖKÜ : Enerji verir, immün sistemi destekler ve bağışıklığın artmasına yardımcı olur.
PAPATYA: Günlük stresinizden kurtulmak için akşam yemekten sonra 1 fincan papatya çayı için. Kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.