Hayat kurtaran işaretler

Kalp krizinin habercisi 7 İŞARETE dikkat! Göğüs, sırt, sol kol ve karın ağrısı; nefes darlığı, çabuk yorulma ile bayılma şikayetlerinden birinin dahi görülmesi acile gitmek için yeterli

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2014 Güncelleme 02 Temmuz 2014, 00:00
Hayat kurtaran işaretler

İÇİNDEKİLER

Artan hava sıcaklıkları kalp krizini de tetikliyor. Kalp krizine karşı uyanık olmak gerektiğini söyleyen kriz belirtisi 7 işarete dikkat çekiyor. Bunları; göğüs ağrısı, sırt ağrısı, sol kol ağrısı, karın bölgesinde ağrı, nefes darlığı, çabuk yorulma ve bayılma olarak sıralayan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Sabri Demircan, hangi belirtilerin hangi kalp hastalığını gösterdiğini şöyle anlatıyor?
Ritm bozuklukları: Nefes darlığı, baş dönmesi, çarpıntı, bayılma, halsizlik, göğüs ağrısı, çabuk yorulma.
Nefes darlığı: Kalp yetersizliği, kalpdamar hastalıkları, ritm bozuklukları, kalp kapak hastalıkları, hipertansiyon, KOAH, akciğere pıhtı atması, astım atağı, kansızlık, zehirli guatr, panik atak.
Çarpıntı: Ritm bozuklukları, kalp yetersizliği, kalp kapak hastalıkları, hipertansiyon, ateş, ilaçlar, kansızlık, zehirli guatr, kan şekerinde düşme (hipoglisemi), panik atak.
Bayılma: Kan basıncının düşmesi, ritm bozukluğu, aort darlığı, kalp tümörleri, geçici felç, sara, migren, akciğere pıhtı atması.

GÖĞÜS AĞRISI KRİZİN BELİRTİSİ

KALP krizinde göğüs, kol ve sırt ağrısı ön plana çıkıyor. Ayak veya karında şişme, öksürük ve dudaklarda morarma ise kalp yetersizliğinin işareti olabiliyor. Göğüs ağrısının belirti şu hastalıkları gösterebiliyor: Kalp damar hastalıkları-kalp krizi, aort damarının yırtılması, kalp zarının iltihabı, kontrolsüz hipertansiyon, ritm bozuklukları, aort darlığı, akciğere pıhtı atması, akciğer enfeksiyonu, reflü, boyun fıtığı ve panik atak.