Magnezyumla strese son

Magnezyum vücudu harekete geçirir, şekeri enerjiye çevirir. Eksikliği depresyona yol açar. Stressiz bir yaşam için en iyi magnezyum kaynakları ise balık, yumurta ve baklagillerdir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2013 Güncelleme 03 Şubat 2013, 00:00
Magnezyumla strese son

İÇİNDEKİLER

Magnezyum, sinir sisteminin aşırı duyarlılığını azaltarak sakinleşmeye yardımcı olduğu için "Anti-stres minerali" olarak da bilinir. Enzimlerin harekete geçirilmesi ve kandaki şekerin enerjiye dönüştürülmesinde rol alır. Ayrıca cildi düzgünleştirir, saçı güzelleştirir, tırnakları kuvvetlendirir. Sinir sistemi sağlığı, vücut ısısının dengede tutulması gibi pek çok fonksiyonda görev alan magnezyum, kemik ve diş gelişimi açısından da gereklidir. Adet dönemi öncesi magnezyum takviyesi adet sancılarını azaltır. Gebelikte görülen kramplara karşı koruyucudur. Stres, gebelik ve emzirme gibi durumlarda vücudun günlük magnezyum ihtiyacı artar. Alkol kullanımı magnezyum eksikliğine yol açtığı için özellikle "alkol bağımlılarında" ve sık alkol alanlarda magnezyum eksikliği çok görülür. Magnezyum eksikliği şu rahatsızlıklara yol açar:
Kalp, böbrek, karaciğer ve beyin fonksiyonlarında aksaklıklar n Halsizlik, iştahsızlık, huzursuzluk ve uyku bozuklukları
Dalgınlık, hafıza zayıflığı, öğrenme güçlüğü n Böbrek yetmezliği, kalp çarpıntısı, kramp
Bebeklerde havale geçirme tehlikesi

FAZLASI ZARAR
Vücut normalde fazla alınan magnezyumu atar. Yine de vücutta fazla magnezyum birikirse bitkinlik, böbrek ve sindirim sistemi hastalıkları, terleme ve depresyon gibi sorunlar

GÜNLÜK İHTİYAÇ
Yetişkinlerde ortalama 300 miligramdır. Bu miktar gebelikte 600 mg olur. Baklagillerin yüz gramında ortalama 150-170 mg, tavuk etinde 100 mg, balık etinde ise 120 mg magnezyum bulunur.

HANGİ BESİNLERDE VAR?
Balık
Tavuk eti
Peynir
Yumurta
Tam unlu ekmek
Yerfıstığı
Patates
Portakal
Baklagiller
Bulgur