Grip olduğumuzu nasıl anlarız?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2012 Güncelleme 03 Aralık 2012, 22:50
Grip olduğumuzu nasıl anlarız?

İÇİNDEKİLER

Ateşiniz 38-39 dereceye çıkar. Vücudunuzda yaygın ağrı, yorgunluk ve kırgınlık olur. Hastalar, "Dayak yemiş gibiyim" der. Sırt, kol ve bacaklarda olmak üzere ağrı oluşur. Genelde kuru öksürük, bazen burun tıkanıklığı, hapşırma ve boğaz ağrısı, üşüme, titreme, terleme olur.

* * *
AŞIRI ET TÜKETMEK, HANGİ HASTALIKLARA NEDEN OLUR?
Kalp ve damar hastalıkları. Kolesterolyağ yüksekliği ve ilgili hastalıklar. Mide ve bağırrsak hastalıkları. Gut hastalığı, hipertansiyon, şeker hastalığı ve kabızlık. Bir çok organ kanserine yatkınlığın artmasına sebep olur.

* * *
ŞEKER ŞİKAYETLERİ NELERDİR?
İdrarda artış, çok su içme, çabuk yorulma, ağız kuruluğu gibi şikayetleriniz varsa bunu Şeker Hastalığı olarak değerlendirmelisin iz. Teşhis için doktora başvurmalısınız.

* * *
HAMİLELİKTE BESİN ZEHİRLENMESİ BEBEĞE BİR ZARARI OLUR MU?
Zehirlenme bazı bakterilerle ve bunların ürettikleri toksinlerle bulaşmış besinlerin tüketilmesi sonucu oluşur. Bulantı, kusma, baş dönmesi, karın ağrısı, ishal şikayetleri olabilir. Aynı şikayetler gebelikte de olabileceğinden bazen hastaneye başvurma gecikebilir. Ama mutlaka hekime başvurmak gerekir. Önlem almak şart!

* * *
BADEMCİK HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?
Şişmiş bademcikler, boğaz ağrısı ve ateş yapar. Boyunda hassas lenf bezi büyümeleri olarak kendini gösterir. Yutma güçlüğü, iştahsızlık, ağız kokusu, bademcik hastalığının belirtileridir.