Rus kadınların güzellik sırrı

Kafkaslar'ın yüzyıllardır kefir içerek yaşadıkları artık biliniyor. Güzellikleriyle ünlü Rus kadınları da bolca kefir tüketiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Haziran 2011 Güncelleme 19 Haziran 2011, 00:00
Rus kadınların güzellik sırrı

İÇİNDEKİLER

Rus kadınlarının güzelliğine diyecek bir söz yoktur doğrusu. Ve de yaşları kaç olursa olsun, Rus kadınları yaşlarından oldukça genç görünüler. Peki, güzellikleri dillere destan olan bu ırkın kadınlarının sırrı nedir acaba? Bu sorunun cevabını uzaklarda aramanıza gerek yok! Çünkü Rus kadınları Kafkaslar'ın yüzyıllar önce keşfettiği kefir sayesinde güzelliklerini koruyor, aynı zamanda genç ve sağlıklı kalmayı başarıyor. Çeşitli probiyotikler içeren ve yaşlanmayı yavaşlatan kefir, Irina Shayk ve Maria Sharapova gibi birçok ünlü Rus kadının vazgeçemediği bir içecek. Çünkü kefirin faydaları saymakla bitmiyor. Kefir kullananlar kendilerini dinç hissettiklerini ve kefirin sakinleştirici özelliği olduğunu belirtiyor. Mucizevi ve doğal bir besin olan kefirin hiçbir yan etkisi yok. Kefirdeki fosfor hücre gelişimi ve enerji ihtiyacının karşılanması için karbonhidratların yağların ve proteinlerin kullanımında kolaylık sağlıyor. Bağırsak hareketlerini hızlandıran bu besin mide ve bağırsak salgılarını arttırıp hazmı kolaylaştırıyor. Mikrobik enfeksiyonlara karşı vücudun direncini arttırıyor. Kemik erimesini önlüyor bronşit ve astım nöbetlerini azaltıyor.

ÜNLÜLERİN DE TERCİHİ
Aynı zamanda "gençlik iksiri" olarak da bilinen bu besin içinde bulunan yararlı vitaminlerin yanı sıra kalsiyum magnezyum flor fosfor ve selenyum gibi mineraller de içeriyor. Düzenli tüketildiğinde sağlığın korunmasına yardımcı oluyor hücreleri yenileyerek yaşlanmayı geciktiriyor. Her zaman genç ve güzel kalmanın yolu kefirden geçiyor. Bu besinle güzelliğini sabitleyen pek çok insan var. Ajda Pekkan'ın gençlik sırrı da kefir kullanmasından kaynaklanıyor. Aziz Yıldırım da sağlığını kefire borçlu olduğunu söylüyor.

İŞTE KEFİRİN DİĞER FAYDALARI
Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır.
Kronik yorgunluğu giderir.
Kolesterolü düşürür.
Damar sertliğini ve kas kasılmalarını önler.
Yüksek tansiyonu düzenler ve dengeler.
Gençlik ve dinçlik duygusunun sürekliliğini sağlar.
Kan bozukluklarını giderir ve kanı temizler.
Cildi güzelleştirir ve parlaklık verir.
Egzama ve benzeri deri hastalıklarına iyi gelir.
Yara ve yanıkların hızla iyileşmesini sağlar.
Menapoz dönemindeki riskleri azaltır.
İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder.
Safra kesesi ve böbrek hastalıklarını iyileştirir.