TIMELINE

22 Temmuz 2017
Jandarma terfi kararnamesi açıklandı
Jandarma Genel Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasının ardından bakanlık ilk kez jandarma generalleri ve subayları için terfi ve tayin kararnamesi hazırladı. Jandarma Genel Komutanlığında 17 personel bir üst rütbeye terfi ettirilirken, 25 general ile 59 jandarma mensubu değişik görevlere atandı.
21 Temmuz 2017
YPG'nin ismini ABD değiştirdi
Terör örgütü YPG'ye 'isim değiştirme' tavsiyesinde bulunduklarını belirten ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Thomas, YPG'nin adının "Suriye Demokratik Güçleri" olarak değiştiğini duyurdu
21 Temmuz 2017
Katar Emiri'nden flaş açıklamalar
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, kendilerine uygulanan ablukanın daha önce planlandığını belirterek, "Biz bir sınava girdik ve sınavı başardık" dedi.
21 Temmuz 2017
Abbas: İsrail ile tüm ilişkileri kestik
Katil İsrail polisinin Kudüs'teki Müslümanlara yönelik saldırılarının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas İsrail ile tüm resmi ilişkilerini kestiklerini açıkladı.
21 Temmuz 2017
Erdoğan'dan kritik Mescid-i Aksa açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Afrika'da Sağlık" kongresinde konuştu. Erdoğan İsrail cumhurbaşkanı Rivlin yaptığı telefon görüşmesinin içerini anlattı, Erdoğan. "İsrail Cumhurbaşkanı ile görüştüm 'Bunlara terörist diyemezsiniz' dedim" açıklamasını yaptı
21 Temmuz 2017
Provokasyona dikkat!
İsrail Devleti'nin Mescid-i Aksa'da yaptıkları dün akşam İstanbul'da yer alan Neva Şalom Sinagogu önünde protesto edildi. Protestoya sosyal medyadan birçok tepki geldi, tepki gösterenler protesto yerinin sinagogların önü değil konsolosluklar olması gerektiğini vurguladı.
21 Temmuz 2017
İşgalci İsrail'den alçak müdahale
Kudüs'te cuma namazı sonrası yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı üçe çıktı.
21 Temmuz 2017
BAE, İsrail ile "gizlice" görüştü
Haaretz gazetesi, İsrail Başbakanı Netanyahu ile BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan'ın, 2012'de ABD'de gizli bir görüşme yaptığını ileri sürdü
21 Temmuz 2017
Bodrum'da bir deprem daha
Ege Denizi'nin Muğla açıklarında 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
21 Temmuz 2017
23 yıldır hep aynı yalan: 'Hayat tarzına müdahale'
Sosyal medyada dolaşıma giren bir TRT röportajı 90'ları tekrar hatırlamamızı sağladı. Günümüzde de olduğu gibi demokrasiyle ve seçimlerde milli iradeyi arkasına alamayan çevreler yalanlarla, korkuyla ve baskıyla yönetimi elinde tutmaya çalışıyordu. Laikçi elitlerin o yıllardaki çabasını çok iyi anlatan bir video son zamanlarda sosyal medyada yayılmaya başladı. Videoda TRT muhabiri halka provokatif sorular sorarak algı yönetimi yaparken görülüyor.