TIMELINE

27 Nisan 2017
Putin'den Kuzey Kore çağrısı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kore Yarımadası'ndaki duruma dahil olan tüm ülkelere, savaş söylemlerinden kaçınma ve diyalog çağrısında bulundu.
27 Nisan 2017
"Türkiye iş birliği yapmaktan gururluyuz"
ABD Enerji Bakanı Rick Perry, Türkiye'nin önemli bir enerji transfer ülkesi olduğunu belirterek, "ABD, Türkiye ile birçok alanda iş birliği yapmaktan gurur duyuyor. İyi ticaret ortağıyız, NATO müttefiğiyiz ve daha da önemlisi dostuz. Önümüzdeki yıllarda eminim ki enerji sektöründe ilişkilerimizi daha da geliştirebiliriz." dedi.
27 Nisan 2017
ABD'den BMGK'ya flaş Rusya çağrısı
Suriye'deki insani durum ve yardım ulaştırma çalışmalarının görüşüldüğü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki (BMGK) oturum, yine ABD ve Rusya'nın karşılıklı eleştiri ve suçlamalarına sahne oldu.
27 Nisan 2017
Yiğit Bulut: Kıbrıs sözlerim çarpıtıldı
"Yiğit Bulut: Kıbrıs sözlerim çarpıtıldı" haberi için lütfen tıklayın...
27 Nisan 2017
Musul'da insanlık dramı
Irak'ın Musul kentinin batı yakasında düzenlenen operasyonların başladığı tarihten bu yana bölgeden kaçan sivillerin sayısı 400 bine yükseldi.
27 Nisan 2017
YSK resmi sonuçları açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven Anayasa Değişikliği referandumunun kesin sonuçlarını açıkladı: "Referandumdan yüzde 51.41 "evet", yüzde 48.51 "hayır" oyu çıktı. Buna göre, 25 milyon 157 bin 463 seçmen "evet", 23 milyon 779 bin 141 seçmen "hayır" oyu kullandı.
27 Nisan 2017
Kasımpaşa'dan inanılmaz geri dönüş
Kasımpaşa ile Atiker Konyaspor arasındaki Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçı nefes kesti. Kasımpaşa, ilk yarısını 2-0 yenik kapadığı maçı 82, 85 ve 86. dakikalarda bulduğu gollerle 3-2 kazandı. Ev sahibi ekipde kaptan Adem Büyük 88. dakikada kırmızı kart gördü
27 Nisan 2017
TSK: Saldırılara misliyle karşılık verildi
TSK: YPG bölgesinden 11 hudut karakoluna 13 kez saldırı oldu. Saldırılara misliyle karşılık verildi.
27 Nisan 2017
Erdoğan: En hafif tabiriyle ayıptır
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'nin 55. kuruluş yıldönümü onuruna yapılan toplantıda konuştu. Erdoğan, "Fransa OHAL'de seçime gidince ses çıkarmayanların, üstelik bir darbe girişiminin ardından Türkiye de aynısını yaptı diye bizi denetim sürecine alması en hafif tabiriyle ayıptır. Bugünler gelip geçecek. Herkesin doğruları ve yanlışları ibret vesikası olarak ortada olacaktır. Doğru bildiğimiz yolda ilerlemeyi sürdüreceğiz." dedi.
27 Nisan 2017
Başbakan Yıldırım'a teşekkür telefonu
Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ile telefonla görüştü. Medvedev, Türk makamlarının yürüttüğü çalışmalar sonucu askeri gemideki mürettebatın tamamının kurtarılmasından dolayı Başbakan Yıldırım'a teşekkür etti