TIMELINE

20 Ağustos 2014
Anadolu Ajansı'ndan tarihi misilleme!
Anadolu Ajansı (AA), ABD'nin St. Louis kentinin Ferguson semtinde bir siyahi gencin polis memuru tarafından öldürülmesi başlayan ve dozu her geçen gün artan olayları, bölgeden yapacağı canlı yayınla abonelerine ulaştıracak.
20 Ağustos 2014
Ve o isim de tutuklandı!
Paralel ihanet çetesinin polisleri bir bir tutuklanmaya devam ediyor... Hakkında yakalama kararı olan Ömer Köse tutuklandı...
20 Ağustos 2014
Dışişleri'nde ABD'ye sert tepki
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, AA muhabirinin ABD'nin Ferguson semtinde polis tarafından darp edilmesi ve gözaltına alınması hakkında, "AA muhabirinin ABD'de maruz kaldığı muamele kabul edilebilir değil. ABD makamlarından daha duyarlı bir şekilde davranmalarını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
20 Ağustos 2014
"Gereken karşılığı vereceğiz"
ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD tarafından infaz edilen gazeteci James Foley hakkında konuştu.
20 Ağustos 2014
ABD olayları bastırmak için Türkiye'den yardım istedi
ABD’nin Ferguson eyaletinde bir gencin polis kurşunuyla hayatını kaybetmesiyle büyüyen olaylar sonrası ABD Türkiye’den yardım istedi.
20 Ağustos 2014
Beyaz Saray infaz görüntülerini doğruladı
Beyaz Saray, Amerikalı gazeteci James Foley'nin IŞİD terör örgütünce infaz edilirken çekilen görüntülerin gerçek olduğunu doğruladı.
20 Ağustos 2014
Dışişleri'nden o iddialara yalanlama
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Alman uçaklarına izin verilmediği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
20 Ağustos 2014
ABD'de AA muhabirine işkenceli gözaltı
Ferguson'daki olayları izleyen AA muhabiri Bilgin Şaşmaz, ABD polisi tarafından ölümle tehdit edilip darp edilerek gözaltına alındı ve 5 saat hücrede tutuldu. Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığını söyleyip Taksim'den saatlerce yayın yapan CNN muhabiri Ivan Watson Gezi'nin yıldönümünde ortaya çıkmış ve bu kez de polisin kendisine saldırdığını ve poposuna vurduğunu iddia edip yaygara çıkarmıştı. ABD'deki olayları görmeyen CNN'in, gözaltına alınıp, ölümle tehdit edilen AA muhabirine Amerikan polisi tarafından uygulanan şiddet karşısındaki sessiz tutumu CNN'in nasıl bir basın özgürlüğü mantığı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi...
20 Ağustos 2014
CNN Taksim'de geveze ama Ferguson'da dilsiz
Ferguson’da siyahi gencin öldürülmesiyle tırmanan olaylar kontrol altına alınamıyor. ABD polisi sert müdahale ederek, basına olayları göstermeyin baskısı yaparken, bir siyahi genç daha polis kurşunuyla öldü.
20 Ağustos 2014
Cep telefonu kullanıcıları dikkat!
Başkasının üzerine cep telefonu hattı olanlar dikkat! Hattı kendi üzerinize kaydettirmek için tanınan ek süre 1 Ekim 2014 tarihinde sona erecek.