Müge Anlı'dan canlı yayında bir ilk!

Müge Anlı 13 Nisan Perşembe günkü programına farklı başlamak istedi. İzleyicilerini 'Arttırılmış Gerçeklik Teknolojisi' ile tanıştırarak canlı yayında bir ilke daha imza attı!

Giriş Tarihi 13 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 13 Nisan 2017, 17:50
Müge Anlı’dan canlı yayında bir ilk!

İÇİNDEKİLER

Müge Anlı 13 Nisan Perşembe günkü programına farklı başlamak istedi. İzleyicilerini 'Arttırılmış Gerçeklik Teknolojisi' ile tanıştırarak canlı yayında bir ilke daha imza attı!

Ekran başındaki izleyicilerine konuları daha enteresan bir şekilde aktarmayı sağlayan Arttırılmış Gerçeklik teknolojisi sadece televizyonda değil, sağlık, mimari gibi birçok farklı alanda da kullanıyor. İzleyicilerinin sevgisi ve ilgisinin kendisini hep daha iyiyi ve güzeli yapmak adına motive ettiğini söyleyen Anlı, kısa sürede hazırlanarak bu deneyimi izleyicilerine canlı yayında yaşatan ilk program oldu. Program içerisindeki konulara uygun olarak polis aracı, uçak, tekerlekli sandalye gibi unsurları arttırılmış gerçeklik teknolojisi ile stüdyoya getiren Anlı, izleyicilerini eğlendirmek için stüdyoya Asya Fili, koyun ve inek de getirdi. Müge Anlı, 16 Nisan Referandum günü atv ve a haber yayınında kullanılacak olan bu teknolojiyi öncesinde canlı yayınında kullanılmasını sağlayan atv Genel Müdürü Metin Ergen'e teşekkür etti. Turkuvaz Medya Grubu Teknik Genel Müdürü Yavuz Nart ise kullanılan yeni teknoloji ile ilgili olarak; "Gelişen teknolojiyle arttırılmış gerçeklik tüm dünyada yeni uygulanmaktadır. Arttırılmış gerçeklik canlı yayınlarda tercih edilmemektedir. Ancak biz izleyicilerimize farkındalık sunmak anlamında uygulamayı canlı yayında gerçekleştirdik. İzleyicilerimiz için keyifli bir seyir olduğunu umuyoruz. Referandum yayınında da kullanacağımız sistem, farklı ve yayına renk katacağını düşündüğümüz üç boyutlu grafiklerle izleyicilerimizin beğenilerine sunulacaktır. Teknik yaratıcılığın veya ekran sunumunun her birinin tek başına iyi olması biz televizyoncular için yeterli görülmemektedir. Canlı yayında gerçekleştirdiğimiz uygulamamızın çok başarılı bir sunumla birleştiğini görmek bizleri mutlu etmekte ve farklı projeler için yol göstermektedir." diye belirtti.