Yasakçı kafayı değiştirin

aHaber'e yönelik sansür yayıncıları isyan ettirdi. Televizyon Yayıncıları Derneği, Meclis'i göreve davet etti: YSK ve RTÜK, televizyonları yayın yapamaz hale getirdi. Özgürlükçü yasal düzenlemeler zaruri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Aralık 2015 Güncelleme 01 Aralık 2015, 01:28
Yasakçı kafayı değiştirin

İÇİNDEKİLER

YSK ve RTÜK, iki yıl içinde dört seçim geçiren Türkiye'nin televizyon kanallarını hedef aldı! aHaber'in de içinde bulunduğu televizyon kanallarına haksız bir şekilde ağır cezai yaptırımlar uyguladı. Bu durum yayıncıları isyan ettirdi. Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD), Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) çağ dışı düşünce yapısına karşı Meclis'e seslenerek, "Bu olumsuz tablo, gelişen ve değişen Türkiye'mize yakışmamaktadır" dedi. Derneğe üye kanalların yayın politikalarına, haberlerin içeriğine ve veriliş biçimlerine dahi karışan YSK ve RTÜK'e sert çıkan TVYD, açıklamalarına ise şöyle devam etti: "Seçim döneminde yapılacak yayınlara ilişkin olarak televizyon kuruluşlarının yayın politikalarını kendilerinin belirleyebildiği, özgürlükçü nitelikteki yasal düzenlemelerin yapılması gerekliliği zaruri gözükmektedir.

MEVZUAT DEĞİŞMELİ
İlerideki seçim dönemlerinde de aynı sorunların yaşanmaması ve üyelerimizin YSK ve RTÜK'ün benzer tutum ve cezalarıyla karşı karşıya kalarak mağduriyetlerine sebep verilmemesi için, seçim döneminde uygulanan 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun başta olmak üzere, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ve ilgili diğer mevzuatta gerekli düzenlemelerin yapılmasını yeni Meclis'imizden beklemekteyiz."

ANADOLU YAYINCILAR DERNEĞİ DE TEPKİLİ
TVYD'nin ardından Anadolu Yayıncılar Derneği de RTÜK ve YSK'nın kararlarına tepki gösterdi. Dernek Başkanı Sinan Burhan, 1961 yılında çıkan kanunla televizyonların cezalandırılmaması gerektiğini ifade ederek, "Bu cezalar çağdaş yayıncılık alanını daraltan, çağdaş iletişime ters düşen cezalardır. Kamu ile özeli ayırmak gerekir. Çağdaş yayıncılık ilkeleri hayata geçirilmelidir" dedi.