Başbakan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da AK Parti İl, İl Teşkilat, İl Seçim İşleri ve İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanları Eğitim Toplantısı'nda konuştu.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 23 Şubat 2015, 14:05
Başbakan’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

TSK'nın gerçekleştirdiği 9 saat süren Şah Fırat operasyonu ile Türk askeri Suriye topraklarına girerek IŞİD tehdidi altındaki Süleyman Şah Türbesi'ni koruyan karakol personelini ve Süleyman Şah'ın naaşını Türkiye'ye getirmişti. Bu arada türbenin Suriye'nin Eşme köyüne nakledileceği bildirilmişti.

MUHALEFETE TEPKİ GÖSTERDİ
Operasyona ilişkin muhalefetin ''Toprak kaybettik'' eleştirilerine yanıt veren Başbakan Davutoğlu, ''Biz hiçbir toprağı terk etmedik. Daha da tahkim edilmiş şekilde, Suriye toprakları içinde aziz bayrağımız ebediyete kadar Süleyman Şah'ın kutsal mekanında dalgalanmaya devam edecektir'' dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:
''Bizim için cumartesiyi pazara bağlayan gece, bir onur gecesiydi. Ama pazar günü muhalefetin bu konuda yaptığı yorumlar, onlar açısından tarihe bir kara leke olarak geçecek niteliktedir. Şah Fırat operasyonunu başarıyla gerçekleştiren TSK'ya teşekkür ediyorum.

''O SENİN HADDİN DEĞİL KILIÇDAROĞLU''
Şu açık bir şekilde bilinmelidir; nerede bizim mirasımızı temsil eden tek bir taş parçası olsa dahi onlara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Buna da sahip çıktık, çıkmaya devam edeceğiz. Ama gelin görün ki Osmanlıca'ya yabancı dil muamelesi yapan CHP, bir anda Osmanlı'nın ecdadı adına konuşmaya kalkıyor. O senin haddin değil Kılıçdaroğlu, o mirasa sahip çıkmak bizim gücümüz, bizim haddimiz.

''BİZ HİÇBİR TOPRAĞI TERK ETMEDİK''
İktidarı döneminde Orhun Anıtları'na sahip çıkmayan Sayın Bahçeli, ecdat toprağının terkinden bahsediyor. Biz hiçbir toprağı terk etmedik. Daha da tahkim edilmiş şekilde, Suriye toprakları içinde aziz bayrağımız ebediyete kadar Süleyman Şah'ın kutsal mekanında dalgalanmaya devam edecektir.''

''BU KANUN MECLİS'TEN ÇIKACAKTIR''
Başbakan Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden İç Güvenlik Paketi ile ilgili ise, ''Her ne suretle olursa olsun, özgürlüklerin korunması ve Türkiye'de güvenlik şartlarının sağlanması amacıyla bu kanun Meclis'ten çıkacaktır. Muhalefet partileri şu ana kadar herhangi bir makul teklif getiremediler. Herhangi bir makul teklifle gelinirse görüşürüz ama kesinlikle bu engellemelere boyun eğmeyeceğiz'' diye konuştu.