Kertenkele'de gerçek bir teslimiyet hikayesi

Atv'nin ilgiyle takip edilen dizisi Kertenkele'nin 14. bölümü yine etkileyici sahnelerle izleyici karşısındaydı.

Giriş Tarihi 01 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 01 Şubat 2015, 11:18
Kertenkele’de gerçek bir teslimiyet hikayesi

İÇİNDEKİLER

Kertenkele her hafta olduğu gibi bu haftaki bölümünde de izleyiciyi ekrana kilitledi. Bazı sahnelerde duygulu anlar yaşandı. Bazı sahneler gülümsetti.

İşte Kertenkele'nin bu bölümünde dikkat çeken sahneler...

MUHTEŞEM, GERÇEK BİR TESLİMİYET HİKAYESİ…
"Kertenkele", yine herkesi derinden etkileyen bir sahneyle karşımızdaydı. Dizide, İslam dininin, topluma örnek olan ve insanlığa sunulan güzellikleri, Peygamber efendimizin, Hadisi şerifleriyle ve Ashabı kiramın başından geçen olayların anlatıldığı kıssalarla, ekrana gelmeye devam ediyor. Dinimizde teslimiyet abidesi olarak gösterilen, sabreden ve şükredenin en güzel örneklerinden biri olan, Hifa Hatun ile Süheyb (r.a) örnek ve ibret veren hikayesi, Kertenkele'nin bu haftaki vaaz konusu oldu. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s) döneminde yaşanmış bir olaydan yola çıkarak, Hifa Hatun ile Süheyb hazretlerinin hikayesini anlatan Kertenkele'nin "Hayırlı evlilik" üzerine verdiği vaazı, seyredenlere duygu dolu anlar yaşattı.



BETÜL'ÜN DUYGUSAL ANLARI…
Kız kardeşi Betül'ün muayenehanesine, Zehra'yla olan nişan davetiyesini vermek için gelen Kertenkele, Betül'ün özlem ve hasret içinde ağabeyini düşünerek "neredeysen gel" diye seslendiğini duyar. Muayene ettiği çocuklarda, ağabeyi ile olan çocukluk yılları aklına gelmiş ve derin bir hüzün kaplamıştır Betül'ü. Kertenkele ise, kardeşine herhangi bir zarar gelmesi endişesiyle, ağabeyi olduğu gerçeğini söyleyemese de, en mutlu gününde, kız kardeşinin de yanında olmasını istemektedir. Kız kardeşini çok iyi tanıyan ve kardeşinin içinde bir merhamet çınarı olduğunu bilen Kertenkele, nişana gitmek istemeyen Betül'ü nişanına gelmeye ikna edebilecek midir?



14. BÖLÜM'DE NELER OLDU
Semih, Kara Faruk olduğunu iddia edince Zehra pek inanmasa da kafası karışmıştır. Kertenkele, Semih'in Kara Faruk olduğunu iddia ederek Zehra'yı etkilemeye çalıştığından habersiz, hastanede Hoca Azmi Bulut'u ziyaret eder. Bu ziyaret, Kertenkele'nin sahte imam olduğunun ilk kez birisi tarafından anlaşılmasına neden olacaktır. Malikânede nişan için gün sayılırken Ünsal ve Ferruh'un gazetede çıkan haberinin yankıları hala sürmektedir. Ünsal ve Hale arasındaki ayrılılık giderek geri dönülemez bir hal almıştır. Tülin de Ferruh'a yüklenmeye devam etmektedir. Malikâneyi saran nişan telaşı ve Hale ile Ünsal'ın aralarının bozulmasıyla oldukça mutlu olan Ekrem, tesadüfen Zehra'nın bir sırrını öğrenecek ve çok sarsılacaktır.

Kertenkele'den hıncını bir türlü alamayan Deli Kenan ise Kertenkele'nin bir kız kardeşi olduğunu öğrenmiştir.