'Üç yılda pazar lideri olacağız'

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, önümüzdeki 3 yılın Türkiye ekonomisi, telekomünikasyon sektörü ve Turkcell'in yükselişine sahne olacağına dikkat çekerek, 2018 sonunda pazar payı en yüksek şirket olmayı hedeflediklerini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2015 Güncelleme 18 Kasım 2015, 00:00
’Üç yılda pazar lideri olacağız’

İÇİNDEKİLER

Turkcell, tarihinde ilk kez 3 yıllık öngörülerini açıkladı. Şirket 2018'e kadar yılda ortalama yüzde 10-14 büyüme ile, toplam telekomünikasyon sektöründe pazar payı en yüksek şirket olmayı hedefliyor. Turkcell'i liderliğe taşıyacak itici güçlerin ise; yılda yaklaşık yüzde 30'un üzerinde büyümesi öngörülen BİP, Akıllı Depo, Turkcell TV+ ve Turkcell Müzik gibi servis ve çözümlerin yanı sıra her yıl yüzde 25'in üzerinde büyüyecek olan data gelirleri olacağı belirtildi. Turkcell'in 2018 yılına kadar olan hedeflerini paylaşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye'nin önümüzdeki 3 yılda ülke ekonomisi, telekomünikasyon sektörü ve Turkcell'in yükselişine tanıklık edeceğini söyledi. Kaan Terzioğlu, "Hedefimiz, Türkiye'de mobil iletişim pazarının açık ara lideri olan Turkcell'i 2018 yılının sonunda toplam telekomünikasyon pazarında da liderliğe yükseltmek" dedi.

TAM GAZ YATIRIM

Ortaya konulan öngörülere göre önümüzdeki 3 yıl boyunca Turkcell yüzde 10- 14 arasında büyürken, faiz, amortisman ve vergi öncesi kar marjının (FAVÖK marjı) artarak ortalama yüzde 32-35 seviyelerinde olması bekleniyor. Operasyonel yatırımların gelire oranının 2018'de yüzde 17-16 seviyelerinde gerçekleşmesi öngörülüyor. 4.5G ile ilgili yapılacak yatırımların çok hızlı başlayacağını ve 2016 yılında tamamlanacağını söyleyen Terzioğlu, yapılacak yatırım miktarının, toplam yıllık gelirin yüzde 20'sinden fazla olacağını belirtti.

DÜNYA BİP'LEYECEK

Turkcell'in yeni nesil anlık mesajlaşma uygulaması 'BİP' konusuna da değinen Terzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Görüntülü konuşma imkanı sunan BİP aynı zamanda bize özel çıkarmaları ile de mesajlaşmayı daha eğlenceli hale getiriyor. Şu anda toplam 160'ın üzerinde ülkede indirilen BİP'in Botsvana'dan bile indirildiğini tespit ettik. Türkiye'de şu ana kadar 2.6 milyon kullanıcı tarafından indirilen BİP'in kullanıcılarının yüzde 41'i diğer operatörlerin abonesi."