Xperia Z5 ailesi Türkiye'de

Sony Mobile'ın yeni amiral gemisi serisi Türkiye'de. Kamerası ile iddialı olan, parmak izinden sahibini tanıyan Z5 ve Z5 Compact'tan sonra dünyanın ilk 4K ekranına sahip Z5 Premium da Aralık'ta geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Kasım 2015 Güncelleme 11 Kasım 2015, 00:00
Xperia Z5 ailesi Türkiye’de

İÇİNDEKİLER

SONY Mobile; Xperia Z5, Xperia Z5 Compact'ı Türkiye pazarına sundu. 4K ekranlı akıllı telefonu Xperia Z5 Premium'u da önümüzdeki ay Türk teknoloji tutkunlarıyla buluşturacak. Sony Mobile, yeni amiral gemisi serisi Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Premium'un Türkiye'deki tanıtımını da geçtiğimiz günlerde yaptı. Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact; kamera özellikleri, tasarımları ve pil ömürleri ile dikkat çekerken; Xperia Z5 Premium, bu özelliklere ek olarak dünyanın ilk 4K ekranına sahip.

23 MEGAPİKSEL KAMERA
Xperia Z5 serisinin kamerası; 23 megapiksel çözünürlüğe ve 5 kat net görüntü yakınlaştırma özelliğine sahip. Güç düğmesine entegre edilen parmak izi sensörü sayesinde telefon, sahibini tanıyor. Xperia Z5 ailesi, Qualcomm Snapdragon 810 işlemciden güç alırken 3 GB RAM kullanıyor. Seri, kullanıcılarına 2 güne kadar dayanan pil ömrü sunuyor.

SAHİBİNİ TANIYOR
Telefonun güç düğmesi, yeni entegre parmak izi sensörüne sahip. Telefonun yan tarafına yerleştirilen düğme ile, telefonu elinize alıp tek bir hareketle kilidi açabiliyorsunuz.

4K VİDE O KAYDI
Dünyanın 4K ekranına sahip ilk akıllı telefonu olan Sony Xperia Z5 Premium, 5.5 inç ekranda 3840 x 2160 piksellik çözünürlük sunuyor. Cihaz 0.03 saniye ultra hızlı otomatik odaklama ve 5 kat net görüntü yaklaştırma özellikleri olan 23 MP kamerası ile 4K video kaydı gerçekleştirilebiliyor, 4K ekranıyla çektiği 4K videoları yine 4K çözünürlüğünde izleme imkanı sunuyor. Xperia Z5 beyaz, grafit siyah, altın ve yeşil renk alternatifleriyle tüketicilere sunulurken; Xperia Z5 Premium krom, siyah ve altın renk seçenekleri ile gelecek.