Dokunuşu anlıyor 4K çekim yapıyor

Türk teknoloji tutkunlarıyla kısa süre önce buluşan iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, önceki modele göre en büyük farkını 3D Touch özelliği ve 4K çekim yapabilen 12 MP iSight kamerasıyla gösteriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2015 Güncelleme 04 Kasım 2015, 00:00
Dokunuşu anlıyor 4K çekim yapıyor

İÇİNDEKİLER

Apple'ın Eylül'de tanıttığı iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modelleri, 23 Ekim'den bu yana ülkemizde de satışta. Türkiye'ye planlanan tarihten bir hafta sonra gelen yeni iPhone'ların en dikkat çekici özelliği kamerası ve 3D Touch özelliği... iPhone 6s ve iPhone 6s Plus tasarımsal olarak iPhone 6 ile aynı. Ancak cihazlar, yeni bir renk seçeneği ile geldi. Yeni iPhone'da sunulan yeni renk seçeneği Rose Gold oldu.

YEPYENİ ÖZELLİKLER
iPhone 6S, 7.1 mm kalınlığında, 143 gram ağırlığında alüminyum kasaya sahip. iPhone 6 ise 6.9 mm ve 129 gram ağırlığında. Yeni iPhone modellerinde '3D Touch' (3 boyutlu dokunuş) adı verilen bir özellik yer alıyor. Uygulama sayesinde ekrana yapılan dokunuşların baskı gücünü algılayabilen cihaz, kullanıcıların bu yolla kısa yol oluşturmalarına imkan sağlıyor. Apple, 3D Touch'ı 'peek' ve 'pop' altında ikiye ayırıyor. Peek, dokunulan içeriği bir web sitesi ya da haritayı önizleme penceresi içerisinde gösteriyor. Pop ise bu içeriği gerçekten açmayı sağlıyor. Gereksiz dokunuşlara son veriyor. iPhone 6'da 8 megapiksellik bir kameraya yer veren Apple, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ta 12 MP iSight kamera kullandı. Kamera 4K video çekilmesine imkan sağlıyor. Modellerin ön kamerası ise 5 MP çözünürlüğünde. 'Live Photos' (Canlı Fotoğraflar) isimli özellik de hareketli fotoğraf çekilmesini sağlıyor. Apple her yeni modelinde işlemcilerine bir rakam ekliyor. Bu yıl A9, geçen yılınki A8'inin yerini aldı. Bu da kullanımda yüzde 70 oranında daha fazla hız getirdi. Grafik performansında ise bu yüzde 90 daha fazla güç anlamına geliyor. iPhone 6, A8 64 bit çift çekirdekli 1.4Ghz işlemciye ve 1GB Ram'e sahip. iPhone 6S ise A9 64 bit çift çekirdekli 1.8 Ghz işlemci ve 2 GB Ram'le geldi.