Samsung Galaxy S6 tanıtıldı

Samsung'un büyük merakla beklenen yeni amiral gemisi Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge tanıtıldı.

Giriş Tarihi 02 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 02 Mart 2015, 10:46
Samsung Galaxy S6 tanıtıldı

İÇİNDEKİLER

Samsung Galaxy S6 bekleyenlerin aylardır gözü kulağı Samsung'tan gelecek haberlerdeydi. İnternette daha önce görüntüleri sızdırılmış olmasına rağmen Samsung Galaxy S6'yı bekleyen Samsung müdavimleri dün gece yapılan tanıtımı gözlerini kırpmadan izledi.

Akıllı telefonlar Mobil Dünya Kongresi (MWC 2015) açılmadan yüzünü göstermeye başladı. Bu yıl 90 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen MWC 2015 bugün Barselona'da kapılarını açıyor. Pazar günü neredeyse tüm firmalar yeni ürünlerini dünyaya tanıttı. Kullanıcı alışkanlıklarını öğrenerek atacağınız her adımı önceden tahmin ederek, hayatı kolaylaştıran yeni nesil telefonlar 'akıllı' tanımlamasını hiç bu kadar hak etmemişti. HTC One M9, yemek saatinde çevredeki yakın restoranları listeleyip gösteriyor. Uçağınızın verileri girilmişse anında uyarıyor.

METAL TUTULMASI
Samsung, Galaxy serisinin başından bu yana metal kapağa mesafeli durdu. Metal çerçeveyle başlayan yakınlaşma S6 modeliyle doruğa ulaştı. S6'nın Note Edge gibi kavisli akıllı kenarlı ekranı olan S6 Edge tasarımı da ortaya çıktı. Safir kristal ekranlı Huawei Watch 18 milimetre kalınlığa ve 40 farklı ekran tasarımına sahip. Barselona'da görücüye çıkan akıllı bileklik Talkband B2 ise, hareketi analiz edip kullanıcının yürüyüş, bisiklet veya tırmanma yapıp yapmadığını anlıyor. Nisanda satışa sunulacak Talkband B2 169-199 euro arasında değişiyor. Bin şarkıyı depolayan
kablosuz kulaklık Talkband N1 ise 119 euroya satılacak.

İŞTE SAMSUNGU GALAXY S6



8 MİLYAR AKILLI TELEFON

Mobil cihaz işlemcisi Qualcomm'un Snapdragon işlemci kullanan 1000 farklı telefon modeli var. 2018'e kadar 8 milyar akıllı telefon satılacağı tahmin ediliyor. Tasarım aşamasındaki telefonların sayısı ise 825. Toplamda yaklaşık 919 milyon işlemci satan firmanın bu yıl amiral gemisi modeli Snapdragon 810 olacak.

'FİKİRÇARKI' LONDRA'YA ÇIKARMA YAPTI

Vodafone'un yeni girişimcilere destek olduğu FikirÇarkı projesi 3 girişimcinin Londra'da ofis açmasını sağladı. FikirÇarkı projesi 4 ayda 18 projeye 1 milyon TL yatırım yaptı. Dünya Mobil Kongresi öncesi yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, "1 yılda Fikir Çarkı projesine 5 milyon TL destek olduk. Şu anda projeye destek veren 45 melek yatırımcı ortaya çıktı. Burada büyüyen şirketleri 280 iş ortağımıza ekleyeceğiz" dedi.




BÜYÜK EKRAN DENEYİMİ

Artık bütün telefon markaları amiral gemisi ürünlerini 5 inç üstü ekranlarla tüketiciye sunuyor. Büyük ekran deneyimini yaşayan bir kullanıcı daha küçüğü dönüş yapmak istemiyor. HTC yine Ultrapiksel teknolojisini ön kamerada kullanıyor.

GALAXY S6'DA METAL VE KAVİS FIRTINASI

Samsung Galaxy S6 ve hafif kavisli yüzeye sahip S6 Edge 10 Nisan'da Türkiye dahil 20 ülkede satışa çıkıyor. Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge modelleriyle metal gövdeye geçiş yaptı. Şimdiye kadar en iddialı sunumunu yapan Samsung, hızlı şarj özelliği, kamera hızı, dayanıklı ekran ve metal malzeme dahil her konuda iddialı açıklamalar yaptı. 5.1 inç Super AMOLED ekran şimdiye kadar en yüksek çözünürlüğe sahip (557 PPI). Gorilla Glass 4.0 ekran ve metal malzemenin yüzde 50 daha dayanıklı malzemeden yapıldığını iddia eden Samsung, Galaxy S6 ve S6 Edge gold, yeşil, siyah, beyaz ve turkuvazdan oluşan 5 farklı renk alternatifine sahip