Rotamız İspanya

Plajları, güçlü kültürü, rengarenk yaşamı ile İspanya, tatil denince akla gelen birçok şeyi bir arada sunuyor. En ünlü şehri Barselona olsa da ülkede pek çok görülmesi gereken yer bulunuyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2017 Güncelleme 15 Haziran 2017, 00:00
Rotamız İspanya

İÇİNDEKİLER

İspanya; şehirleri, güçlü kültürü ve rengarenk yaşamı ile en iyi seyahat seçeneklerinden. Özellikle yaz aylarında plajlarının muhteşemliği ve gece hayatının durmak bilmeyişi, birçok turistin İspanya'yı tercih etmesini sağlıyor. İspanya ve yaz tatili denildiği zaman akla ilk olarak Barselona gelse de ülkede görülmesi gereken birçok şehir var. İşte İspanya'ya yolunuz düştüğünde görmeniz gereken bazı şehirler...

NERELER GEZİLMELİ?
BARSELONA: Bir Gaudi eseri olan ve belki de ilk uydu kent olarak ifade edilebilecek Park Guell, şehrin ünlü bulvarı Las Ramblas'ın içinden geçtiği ve dahası tarihi yapıları kadar eğlencenin en tutkulu halleriyle buluşturan Gotik Mahalle'yi yaşamak için Barselona Şaheserleri Turu'na katılın. Barselona'da iken, tutkunun dansı Flamenko'nun ritimlerine kapılmak için Flamenko Turu'na katılın.
SEVİLLA-MADRİD: Bu hatta gezinirken, Endülüs Emevileri'nden kalma diğer büyük miraslarla tanışmak için Cordoba Gezisi'ne mutlaka katılın.
MADRİD: Madrid'de iken gerçek bir medeniyetler buluşması ve barışına tanıklık etmek istiyorsanız mutlaka Toledo Turu'na katılın. Dünyanın en zengin kiliseleri arasında yer alan Toledo Katedrali, Krallar Kilisesi, üslubu ile bir döneme damga vurmuş El Greco'nun eserleri, Şam işi dükkanlar ve tüm canlılığıyla Yahudi mahallesi; size medeniyetler buluşması yolculuğunda eşlik edecek eserlerden sadece bazıları olacak.
VALENSİYA:Büyük çan kulesi ile ünlü olan Micalet Katedrali'ni, merkez halini, ilginç mimarisi ile boğa güreşi arenasını ve Serrano kale kulelerini ziyaret edin.

GİTMEK İÇİN 5 NEDEN
MUTFAK: Mezenin binbir türlü hali tapas, pilavın en güzel yorumlarından paella, Akdeniz mutfağının en güzel ürünlerinden gazpacho; İspanyol mutfağını anlatan yemeklerden sadece birkaçı.
EĞLENCE: İspanya, biraz da festival ve karnaval ülkesidir; La Tamborrada, Sitges Karnavalı, Santa Cruz Karnavalı, La Tomatina bunlardan bazıları.
ŞAHESERLER: Picasso, Dali ve Gaudi'nin dünyanın sayılı eserleriyle buluşmak için İspanya tek rota.
FLAMENKO: Aşkın, acının ve tutkunun vücut bulmuş hali Flamenko'nun tüm tonlarını yaşayabilmek mümkün.
PLAJLAR: Plajlarının uzunluğu 8 bin kilometre. Ülkedeki Playa de Ses Illetes, Playa de las Catedrales ve La Concha Beach, dünyanın en iyi plajları arasında yer alıyor.