Türk futbolunda Şenol Güneş bombası

Fatih Terim'in Milli Takım'daki görevine son verilmesinin ardından Yıldırım Demirören ile görüşen Şenol Güneş, Milli Takım'ın yeni teknik direktörü oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman 'aynı anda iki takım' fikrine sıcak bakmadığını vurguladı.

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 31 Temmuz 2017, 19:37
Türk futbolunda Şenol Güneş bombası

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri, milli takım teknik direktörlüğü konusundaki belirsizliği gidermek adına Riva'da bir araya geldi. Toplantıya Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş de katıldı.

ŞENOL GÜNEŞ ÖNCE FİKRET ORMAN İLE GÖRÜŞTÜ
İki gün önce yaptığı basın toplantısında hem Milli Takım hem de Beşiktaş'ın başında olmasının mümkün olamayacağını açıklayan teknik direktör Şenol Güneş'in, sabah saatlerinde başkan Yıldırım Demirören ile yapmış olduğu görüşmede Ay-Yıldızlı takımı çalıştırmayı kabul ettiği ortaya çıktı.

Konuyu daha önce Başkan Fikret Orman'a da açan Şenol Güneş'in bu durumuna Beşiktaş Başkanının, hem kendisine hem de Demirören'e, "İki takım çalıştırması doğru olmaz. Hoca gidecekse sadece Milli Takım'ın başında olmalı" diyerek yanıt verdiği öğrenildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 4 maçlığına anlaşmaya vardığı Şenol Güneş'in ismini kısa süre içerisinde resmen açıklaması bekleniyor.

FİKRET ORMAN KARARA TEPKİLİ
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in Milli Takım teknik direktörlüğü için Şenol Güneş ile görüşmesini değerlendirdi.

İşte o açıklama:
"Bu bir nezaket görüşmesidir. Ben daha önce hocamızın hem Beşiktaş hem de Milli takımı çalıştırmasını uygun bulmamıştım. Görüşüm bu yöndedir."

ŞENOL GÜNEŞ İÇİN BEŞİKTAŞ'IN ONAYINA GEREK YOK!
TFF'nin Fatih Terim ile yollarını ayırmasının ardından gündeme gelen ilk isim Şenol Güneş oldu. Türkiye Futbol Federasyonu 4 maçlık göreve getirmeyi düşündüğü Şenol Güneş için, Beşiktaş ile hiçbir görüşme yapmadan ve onayını almadan göreve getirme yetkisi bulunuyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun teknik adamlar statüsü ve çalışma talimatının ilgili "Milli Takımlar için görevlendirme" başlıklı 14. maddesinde göre "TFF acil ve gerekli gördüğü hallerde yapacağı değerlendirmeye göre seçtiği teknik adamı, kulübü ile ilişkisi devam etmek kaydıyla Milli Takımlarda belli bir süre için görevlendirmeye yetkilidir" ifadesine dayanarak hareket edebilir.

İşte o madde:



BEŞİKTAŞ'TAN RESMİ AÇIKLAMA
Beşiktaş resmi internet sitesinden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in teknik direktör Şenol Güneş'e Milli Takım için yapmış olduğu teklifle ilgili açıklamada bulundu.

Beşiktaş, Şenol Güneş'e teklif edilen 4 maçlık Milli görevin hem Beşiktaş'a hem de Milli Takıma katkı sağlamayacağı sebebiyle teklife olumsuz yanıt verildiğini duyurdu.

İşte o açıklama
Öncelikle Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevi için başarılı hocamız Sayın Şenol Güneş'in adının geçmesinden tüm camiamızın onur duyduğunu bir kez daha dile getirmek isteriz. Milli Takım hepimizin Milli Takımı'dır. Milli Takımımız'ın başarısı hepimizin başarısıdır.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Başkanımız Sayın Fikret Orman'ın bilgisi dahilinde hocamız Sayın Şenol Güneş'e Beşiktaş'taki görevi devam ederken, aynı zamanda Milli Takımımızı da yönetmesi için 4 maçlık bir teklif sunulmuştur. Bu teklifle ilgili hem Başkanımız hem de Teknik Direktörümüz ortak bir değerlendirme yaparak böyle bir çalışma modelinin hem hepimizin ortak gururu olan Milli Takımımıza hem de ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Beşiktaşımıza katkı sağlamayacağı konusunda hemfikir olmuştur.

Teknik Direktörümüz Sayın Şenol Güneş ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören arasında bugün Başkanımız Sayın Fikret Orman'ın bilgisi dahilinde gerçekleşen nezaket ziyaretinde de bu ortak karar tekrar ifade edilmiş, bu onurlu görev için yapılan bu kıymetli teklife teşekkür edilmiştir.

Dolayısıyla tüm kamuoyunun haklı takdirini kazanmış başarılı hocamız Sayın Şenol Güneş, son iki sezondur olduğu gibi Beşiktaşımızın yeni başarıları için çalışmaya devam etmektedir.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.