Fenerbahçe 'Elmas' buldu

Fenerbahçe 20’ye yakın kulübün peşinde olduğu Elijf Elmas’la her konuda anlaştı. Ancak 18 yaşında olmadığı için imza atamıyor. Fener FIFA’ya başvurdu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2017 Güncelleme 18 Temmuz 2017, 02:11
Fenerbahçe ’Elmas’ buldu

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe transferde kimsenin beklemediği sürpriz bir hamle yaptı. Sarı-Lacivertliler, Makedonya'nın süper genci Rabotnicki takımının yıldızı Eljif Elmas'ı İstanbul'a getirdi. Eljif Elmas, "Fenerbahçe'ye geldiğim için mutluyum" açıklamasını yaptı. Fenerbahçe'nin transferinde sona geldiği Eljif Elmas'ı aralarında M.City, Benfica, Brugge, Porto, S.Lizbon. Lyon ve Trabzonspor'un da bulunduğu 20'ye yakın kulüp istiyordu. Fenerli kurmayların bu tranfser için Makedonya'da 1 hafta kamp kurduğu ve ailesi Türk asıllı olan oyuncunun transferinde Fenerli basketbolcu Pero Antic'in de rol oynadığı bildirildi.

YAŞ SORUNU İÇİN FIFA'YA BAŞVURULDU
Ancak Hem FIFA hem de UEFA'nın mevzuatlara göre 18 yaşından küçük futbolcuların uluslararası transferine izin vermemesi, gözleri FIFA'ya çevirirdi. Transfer döneminin 8 Eylül'de kapanması nedeniyle, 15 günle Fenerbahçe bu fırsatı kaçırıyor ve imzası ocak ayına kalıyor. Yönetim bu sorunu çözmek için FIFA'ya başvurdu.

NACİ ŞENSOY: ÇOK BÜYÜK BİR YETENEK
Makedonya Ligi'de çalışan Türk teknik adam Naci Şensoy da Eljif Elmas için açıklamada bulundu. Şensoy, "Çok büyük yetenek, tam bir "Sekiz numara". Günümüz futbolunun tüm unsurlarını üzerinde taşıyor. Oyunun her iki yönünde de var. Gerektiği zaman bir tam bir 10 numara rolü alabiliyor ve gol yollarında etkili oluyor. Oyun zekası mükemmel" yorumunu yaptı.

İSPANYA'YA KARŞI MİLLİ OLDU!
Eljıf Elmas, 11 Haziran 2017 tarihinde Dünya kupası eleme gurubu maçında Makedonya'nın İspanya'ya 2-1 mağlup olduğıu maçta ilk kez milli oldu. Eljif Elmas'ın bundan sonra da milli takıma çağrılması bekleniyor.