Seride açılış Fenerbahçe’den

F.Bahçe başa baş geçen maçta Beşiktaş’ı yendi ve şampiyonluk için ilk adımı attı. Sarı-Lacivertli ekipte Boby Dixon kritik anlarda attığı üçlüklerle maçı koparan isim oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2017 Güncelleme 10 Haziran 2017, 01:11
Seride açılış Fenerbahçe’den

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Basketbol Süper Ligi final serisi ilk maçında Fenerbahçe sahasında Beşiktaş Sompo Japan'ı 75-69 mağulp etti ve eşleşmede 1-0 öne geçti. Maça iyi başlayan konuk ekip ilk çeyreği 22-18 önde kapadı. İkinci çeyrekte toparlanan Sarı-Lacivertliler devreyi 42-33 önde tamamladı. 3. çeyreğe oldukça istekli giriş yapan Beşiktaş, farkı 3 sayıya kadar düşürdü. Maçta son 10 dakikaya 52-49 Fenerbahçe lehine girildi. Son çeyrekte de rakibine şans tanımayan F.Bahçe maçı 6 sayı farkla kazandı ve seride 1-0 öne geçti.

BOBY DİXON TAKIMI AYAĞA KALDIRDI
Sarı-Lacivertli ekip adına 16 sayı üreterek takımının en skoreri olan Boby Dixon attığı kitik 3'lüklerle maçı koparan isim oldu. 4 galibiyet elde eden tarafın lig şampiyonu olacağı seride ikinci randevu 11 Haziran Pazar günü saat 18.00'de Ülker Sports Arena'da oynanacak.

ZELJKO OBRADOVİC'TEN ÖZ ELEŞTİRİ
F.BAHÇE'nin Sırp coach'u Zeljko Obradoic, Beşiktaş maçından sonra, "Beşiktaş, agresif başladı, biz ise çok tembel başladık. Bu şekilde oynarsak savunma yapamayız." dedi.