Göztepe Süper Lig'de!

Süper Lig’e çıkan son takım Göztepe oldu. 120 dakikanın 1-1 eşitlikle biten mücadelede Göztepe, penaltı atışlarıyla rakibi Eskişehirspor'u 3-2 mağlup etti ve Yılmaz Vural ile 14 yıllık Süper Lig hasretine son verdi

Giriş Tarihi 04 Haziran 2017, 00:00 Güncelleme 05 Haziran 2017, 00:53
Göztepe Süper Lig’de!

İÇİNDEKİLER

Sivasspor ve Yeni Malatyaspor'dan sonra Süper Lig'e adını son takım Göztepe oldu. Uzun maratonun ardından TFF 1. Lig Play Off Finali'nde bu akşam Eskişehirspor ile Göztepe kozlarını paylaştı. Antalya Stadyumu'nda oynanan dev mücadele büyük heyecana sahne oldu. Eskişehir'i penaltı atışlarıyla yenen Göztepe, teknik direktör Yılmaz Vural ile 14 yıllık Süper Lig özlemine son verdi.

İlk yarıda gol gel sesi çıkmayan mücadelede ilk gol sesi 53'te geldi. Chico Ofoedu ile öne geçen Eskişehirspor skoru mücadelenin son bölümüne kadar korudu ancak 90+5'te Adis Jahovic golüne engel olamadı. Maçın normal süresinde eşitlik bozulmayınca karşılaşma uzatmalara gitti. Uzatmalar ise her iki takımda yakaladığı önemli pozisyonları gole çeviremedi. Nefes kesen mücadelede kazananı penaltı vuruşları belirledi.

PENALTILAR NEFES KESTİ
Penaltı atışlarında ilginç anlara sahne aldı. İlk atışlardan her iki takımda ahata yapmadı. Ancak daha sonra her iki takımda peş peşe iki penaltı atışlerından yararlanamadı. Daha sonra penaltı atışına Semih Şentürk geldi. Semih'in şutunu kaleci Günay kurtardı. Eşitliği bir türlü bozamayan taraflarda Göztepe son noktayı koydu. Topun başına gelen Murat vuruşu gole çevirdi ve takımının 14 yıllık Süper Lig hasretine son verdi.

MAÇ MEŞALE VE MAYTAPLARDAN DOLAYI DURDU
Maçın başlamasıyla beraber iki takımın taraftarlarının sahaya attığı meşale ve maytaplardan dolayı maç, mücadelenin hakemi Ali palabıyık tarafından 9 dakika durduruldu. Maçın durmasıyla beraber saha kenarına Çevik Kuvvet polisleri geldi. Meşale ve maytaplardan dolayı oluşan duman bulutunun dağılmasından sonra mücadele kaldığı yerden devam etti. Taraftarlar tarafından sahaya atılan meşale ve maytaplardan dolayı da çimlerin bir kısmının yandığı görüldü.

MAÇ İKİNCİ KEZ DURDU
Mücadelenin 27. dakikasında Eskişehirspor taraftarlarının sahaya attığı meşale ve maytaplardan dolayı maç ikinci kez durdu. Hakem Ali Palabıyık yardımcı hakemlerini yanına çağırdı ve mücadeleyi 6 dakika durdurdu. Atılan meşalelerden ve maytaplardan dolayı bir Eskişehirspor taraftarı yaralandı. Yaralanan taraftara sağlık ekipleri hemen müdahale etti.

MÜCADELEDE YİNE MEŞALELER SAHNE ALDI
Bu sefer de 35. dakikada Göztepe taraftarlarının sahaya maytap ve meşale atmasından dolayı oyun durdu. Maçın hakemi Ali Palabıyık yardımcılarını bir kez daha yanına çağırdı. Futbolcular taraftarlara meşale ve maytap atmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Maç 3 dakika sonra kaldığı yerden devam etti. Mücadele ilk yarıda sahaya atılan meşale ve maytaplardan dolayı hakem Ali Palabıyık tarafından toplamda 18 dakika durduruldu. Mücadele 18 dakika dururken ilk yarının sonuna hakem tarafından 17 dakika uzatma verildi.

GÖZTEPE'DE YEDEK KALECİ SARI KART GÖRDÜ
45+15. dakikada Göztepe'de yedek kaleci Mehmet Göktuğ top taca çıktıktan sonra Ofoedu'ya topu vermeyince iki oyuncu arasında tartışma yaşandı. Diğer oyuncularında olaya müdahalesiyle kısa süreli bir tartışma yaşandı. Hakem Ali Palabıyık iki oyuncuya da sarı kart verdi.

ANTALYA EMNİYETİNDEN BİR İLK
Öte yandan Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilk kez bu sezon stadyum içerisinde tribünlerden sahaya giriş ihtimallerine ve olası tatsız bir durumun yaşanmaması için saha etraflarını demir bariyerlerle kapattı. Çevik kuvvet ekipleri ise tribünler önünde maç bitimine kadar güvenlik önlemleri aldı. Mücadeleyi izlemeye gelenler arasında Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da yer aldı..