Konyaspor tarih yazdı

Süper Lig’de sezonun en flaş takımı olan Başakşehir, Konya duvarını aşamayınca 90 dakika ve uzatmalar 0-0 bitti. Penaltılarda Hora, Bajic, Vukovic ve Sukubic'le golü bulan Konyaspor tarihinde ilk kez bu büyük mutluluğu yaşadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2017 Güncelleme 01 Haziran 2017, 01:42
Konyaspor tarih yazdı

İÇİNDEKİLER

Ziraat Türkiye Kupası'nda zafer Atiker Konyaspor'un... Eskişehir'de oynanan finalde Medipol Başakşehir'i penaltı vuruşlarında 4-1 yenen Yeşil-Beyazlılar tarihinde ilk kez kupa sevinci yaşadı... 29. dakikada Mahmut'un ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert şutu Serkan Kırıntılı'da kaldı. 40. dakikada Mossoro'nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Visca'nın plase vuruşu az farkla yandan auta çıktı. 59. dakikada Mossoro'nun ortasında arka direkte bomboş kalan Mahmut'un kafa vuruşu üstten auta gitti. 61. dakikada ceza sahasında topu önünde bulan Edin Visca müsait pozisyonda çok kötü bir vuruş yaptı. 65. dakikada bu kez Konya çok etkili geldi. Ömer Ali'nin sert şutu kaleci Volkan'ın elinden sektikten sonra direkten geri döndü.

SERKAN'DAN MÜTHİŞ KURTARIŞLAR
80. dakikada Adebayor yakın mesafeden çok etkili bir kafa vuruşu yaptı. Ancak Serkan gole izin vermedi. Normal süre 0-0 bitince maç uzatmalara gitti. 102'de Cengiz'in kafa vuruşunda Serkan birkez daha gole izin vermedi. Kalan dakikalarda da gol gelmedi ve penaltı vuruşlarına geçildi. Penaltılarda Konya adına Hora, Bajic, Vukovic ve Skubic topu ağlara yolladı. Başakşehir'de ise sadece Emre golü attı. Epureanu ve Cengiz penaltıyı kaçırınca kupa Konya'nın oldu.



KOCAMAN KUPA İLE VEDA ETTİ
Önümüzdeki sezon Fenerbahçe'yi çalıştıracak olan Aykut Kocaman, Konyaspor kariyerine Ziraaat Türkiye Kupası'nı kazanarak nokta koydu. Deneyimli teknik adam maç sonunda, "Çok mutluyum. Bu kupayı tüm Konyaspor taraftarına armağan ediyorum. Gururluyuz." diye konuştu.



KILIÇ VE AVCI TRİBÜNDE
Ziraat Türkiye Kupası'nda Başakşehir ile Konyaspor arasında oynan final maçını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı protokol tribününden takip etti. Karşılaşmayı ayrıca eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de izledi.

AVCI: ŞANSSIZ BİR MAÇTI
Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Konyaspor maçının ardından, "Bizim için kötü bir maçtı. Normal süre ve uzatmalarda kazanabilirdik. Penaltılarda şanssızdık. Kaybettiğimiz için üzgünüm" dedi.



TARAFTARLAR ARASINDA BÜYÜK KAVGA
Başakşehir ile Konyaspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası Finali'ne 30. dakikada çıkan olaylar gölge düşürdü. Eskişehir'deki maçı tribünden takip eden Eskişehirsporlu taraftarların üzerine üst tribündeki Başakşehirliler tarafından meşale atılması sonucu ortam gerildi. Güvenlik güçleri bunun üzerine Eskişehirli taraftarları bulundukları tribünden tahliye ederek Konya seyircisinin bulunduğu bölüme geçmesini sağladı. Çıkan olaylar sonucu maç 5 dakika durdu.