Zirve yarışında kritik galibiyet

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Medipol Başakşehir sahasında Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti.

Giriş Tarihi 30 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 30 Nisan 2017, 21:04
Zirve yarışında kritik galibiyet

İÇİNDEKİLER

Süper Lig lideri Beşiktaş, 3 as oyuncusu cezalı olan en yakın takipçisi Medipol Başakşehir'i yenip puan farkını 10'a çıkarmanın hesaplarını yapıyordu. Ancak siyah-beyazlılar ava giderken avlandı! Fatih Terim Stadı'ndaki maçta Başakşehir, ilk 18 dakikada peş peşe attığı 3 golle büyük şok yaşayan siyah-beyazlıları nakavt etti.

CENGİZ ÜNDER ŞOV YAPTI
Başakşehir'in siyah-beyazlılar karşısında ilk 18 dakikasında kaleyi bulan 3 şutu da golle sonuçlandı. 4. dakikada Cengiz Ünder, Marcelo'nun ağır kaldığı pozisyonda klas bir vuruşla gol perdesini açtı. 12'de Emmanuel Adebayor farkı 2'ye çıkaran golü attı. Cengiz Ünder, 18. dakikasında kendisinin ve 2. takımının 3. golünü atarak skoru 3-0'a getirdi. Hafta içindeki kupa maçında Fenerbahçe'ye 2 gol atan Cengiz, Beşiktaş maçında da muhteşem performansını sürdürdü ve 4 gün içinde 4. golünü atmış oldu.

ATİBA SAKATLANDI
Karşılaşmanın ilk yarısı 3-0 Başakşehir üstünlüğüyle sona ererken siyah-beyazlılara bir kötü haber de Atiba Hutchinson'dan geldi. 45. dakikada sakatlanan Kanadalı oyuncu maça devam edemedi ve yerini Tolgay Arslan'a bıraktı.

DEMBA BA'NIN GOLÜ YETMEDİ
Beşiktaş'ın kiralık olarak kadrosuna kattığı Demba Ba 78. dakikada Cenk Tosun'un yerine oyuna girdi. 24 Mayıs 2015'ten sonra ilk kez Beşiktaş forması giyen Senegalli golcü 87. dakikada Beşiktaş'ın tek golünü kaydeden isim oldu.

FENERBAHÇE DERBİSİ BÜYÜK ÖNEM KAZANDI
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 3-1 Başakşehir galibiyetiyle sona erdi. Ev sahibi ekip, gelecek hafta oynanancak Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi öncesi lider Beşiktaş'la puan farkını 4'e indirdi. Fenerbahçe'nin de ilk 2 hesapları yaptığı ligde gelecek hafta oynanacak derbi sonrası zirvede ya dananın kuyruğu kopacak, ya da şampiyonluk yarışı kördüğüm olacak.