Yumruklarıma hazır ol

Dünyanın beklediği ağır sıklet kemer maçında heyecan dorukta. Wladimir Klitschko ile karşılaşacak olan Anthony Joshua rakibine gözdağı verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2017 Güncelleme 29 Nisan 2017, 00:00
Yumruklarıma hazır ol

İÇİNDEKİLER

İngiltere'de meşhur Wembley Stadyumu'nda yapılacak olan mücadele için nefesler tutuldu. Anthony Joshua (27) ile Wladimir Klitschko'nun (41) karşılaşacağı ağır sıklet kemer maçı Türkiye saati ile bugün 21.00'de. Heyecanla beklenen karşılaşmaya 90 bin kişilik rekor bir katılım bekleniyor. Öte yandan iki sporcu maç öncesi birbirlerine ufak göndermelerde bulundu. 2015 yılında Tyson Fury'ye kaptırdığı şampiyonluk kemerlerini yeniden almak isteyen 41 yaşındaki Wladimir Klitschko, sözlerine rakibinin genç yaşına vurgu yaparak başladı. 27 yıldır boks yaptığını söyleyen Klitschko, "Karşılaşacağım rakibimin yaşı da tam olarak 27. Bu harika bir tesadüf. Her şeye rağmen kendimi hâlâ genç hissediyorum. Maç sonunda ellerini havaya kaldıran taraf olmak dışında bir şey düşünmüyorum" diye konuştu. Joshua ise "Yaşın önemi var elbet. Babam yaşında olduğunu kendisi söyledi. Klitschko ile 12 raund dövüşebilirim" yanıtını verdi. Klitscko'nun Joshua'yı iyi bir 'yumrukçu', kendisini ise 'iyi yumrukları olan bir boksör' olarak tanımlamasına da karşılık olarak Joshua, rakibine dönüp "Benden daha iyi bir boksör olduğunu düşünüyorsa bırakalım öyle olsun. Çeneni yumruklamaya başlayınca kuvvetim karşısında ayakta kalsan iyi edersin" diyerek rakibine gözdağı verdi.

WBA, IBF ve IBO ağır sıklet kemerlerini elinde bulunduran Anthony Joshua bu karşılaşmanın kendisinden ziyade Klitschko için kader maçı olduğu görüşünde.