Kartal zirvede tek başına

Spor Toto Süper Lig'in 28. hafta kapanış mücadelesinde lider Beşiktaş sahasında Adanaspor'u 3-2 mağlup etti.

Giriş Tarihi 24 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 24 Nisan 2017, 22:13
Kartal zirvede tek başına

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'in 28. hafta mücadelesinde lider Beşiktaş, ligin son sıradaki ekibi Adanaspor'u ağırladı. Perşembe günü dramatik bir şekilde Avrupa'ya veda eden siyah-beyazlılar, Adanaspor'u 3-2 mağlup etti. Beşiktaş'ın golleri Aboubakar, Talisca ve Tosic'den geldi. Adanaspor'un gollerini ise Roni Gleison ve Magaye Gueye kaydetti.

Vodafone Arena'daki mücadele hızlı başladı.

ABOUBAKAR PERDEYİ AÇTI
11. dakikada Tolgay Arslan'ın ara pasıyla ceza alanında topla buluşan Vincent Aboubakar'ın bekletmeden topun dibine yaptığı vuruşunda meşin yuvarlak Charles Itandje'ın sağından ağlarla buluştu. Beşiktaş bu golle 1-0 öne geçti.

RONİ DURUMU EŞİTLEDİ
24. dakikada hızlı gelişen atakta savunmadan atılan uzun pasla topla buluşan Magaye Gueye, orta saha çizgisi yakınından gönderdiği ara pasla topu Roni Gleison ile buluşturdu. Roni, hızla ilerleyerek ceza alanına girer girmez şutunu çekti ve meşin yuvarlak Fabricio'nun sağından ağlarla buluştu. Bu golle Adanaspor skoru 1-1'e getirdi.

İlk yarı bu skorla sona erdi.

TALİSCA SAHNEDE!
52. dakikada Tolgay Arslan'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Anderson Talisca şık bir hareketle rakibini ekarte ederek kaleciyle karşı karşıya kaldı ve sağ ayak içiyle yaptığı vuruşuyla meşin yuvarlağı Charles Itandje'ın solundan ağlarla buluşturdu. Bu golle Beşiktaş tekrar öne geçti.

ADANASPOR MAÇI BIRAKMADI
66. dakikada Vinicius'un pasıyla topla buluşan Magaye Gueye'nin ceza yayı içerisinden sol ayağıyla kaleye gönderdiği şutunda meşin yuvarlak Fabricio'nun sağından ağlarla buluştu. Adanaspor bu golle tekrar beraberliği sağladı.

SON SÖZÜ TOSİC SÖYLEDİ!
80. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Ricardo Quaresma'nın ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Dusko Tosic kendini unutturdu. Sırp stoper arka direkte yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak Charles Itandje'ın sağından ağlarla buluştu. Bu golle siyah-beyazlılar skoru 3-2 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş zorlu mücadeleden 3-2 galip ayrıldı ve şampiyonluk yolunda önemli bir 3 puan kazandı.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 64 yaptı ve Başakşehir'in puan kaybettiği haftada fırsatı iyi değerlendirdi. Siyah-beyazlılar puan farkını 7'ye yükselterek şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.

Adanaspor ise 20 puanda kaldı ve ligin dibinden kurtulamadı.