Önce şaşırt sonra vur!

Tudor, hafta boyunca oyuncularına ön alanda pres çalıştırdı... Amaç, Kjaer ve Skrtel’i hataya zorlayıp derbide ezeli rakibinin dengesini bozmak. Advocaat ise Lens ve Robin Van Persie dışında B planına güveniyor... Josef'i idmanlarda gizli forvet oynattı. Sambacı savunmanın arkasına sızacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2017 Güncelleme 23 Nisan 2017, 00:57
Önce şaşırt sonra vur!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, bu sezon hiç derbi kazanamayan takımına zafer yaşatmakta kararlı. Hırvat teknik adam, hafta boyunca takımının adeta beynini yıkadı! Taktiğini ezberletti. İşte kenarda bir an olsun yerinde duramayan Tudor'un Arena'daki derbi taktiği:



1-IGOR TUDOR'DAN BASKIN BASANINDIR
G.Saray Teknik Direktörü Tudor'un sürpriz taktiği oyunu ilk dakikadan itibaren Fenerbahçe alanına yığmak ve stoperlere baskı yapmak. Rakibi hataya zorlayacak Hırvat hoca sonucu erken almak istiyor. Kjaer ve Skrtel hataya zorlanacak.

2-SNEIJDER VE PODOLSKi'YE VUR EMRi
Tudor, Hollandalı yıldız Sneijder ve Alman panzeri Podolski'yi vur emri verdi. İkili kaleyi gördükleri her yerden şutu deneyecek. Daha önceki derbileri de izleyen Tudor, iki yıldızın yüksek yüzdeli şutlarına güveniyor. İki yıldız Aslan'ın silahı.

3-TECRÜBELi OYUNCULARA GÜVENİYOR
GalatasaraY Teknik Direktörü Igor Tudor, derbi heyecanını daha çok yaşamış isimlere güveniyor. Sneijder, Chedjou ve Selçuk ile idmanlanda özel görüşmeler yapan Tudor, bu futbolcuları daha aktif olmaları konusunda uyardığı öğrenildi.

4-ZAFERE AÇ VE BAŞKAN ÖZBEK ARKASINDA
Igor Tudor, Galatasaray'da eleştirilecek sonuçlara imza attı. Derbi zaferine aç bir hoca. Bu derbiyi kazanmak için var gücüyle saldıracak! Her ne kadar bazı yöneticiler tarafından eleştirilse de Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Tudor'un arkasında.

ASLAN DERBİ ZAFERİNE HASRET
Galatasaray, Süper Lig'de çıktığı son 7 derbide galibiyet elde edemedi. Sarı-Kırmızılılar son derbi galibiyetini 2014-2015 sezonunun 33. haftasında Beşiktaş'a karşı almıştı. Cimbom bu 7 derbi maçta 4 yenilgi, 3 beraberlik aldı.



Sezon sonunda emekliye ayrılacağını açıklayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, 'Emeklilik İkramiyesi' olarak gördüğü derbide kazanmak istiyor. Arena'da tecrübesini konuşturmak isteyen Hollandalı hoca, hafta boyu gerçekleştirdiği antrenmanlarda derbi taktiğini belirledi:

1-JOSEF GiZLENECEK, SONRA FiŞi ÇEKECEK
Advocaat, derbide Galatasaray'ı A planı değil de B planı ile yıkacak. Josef de Souza'yı gizli forvet oynatacak Hollandalı hoca, Brezilyalı oyuncunun savunmanın arkasına sızmasını isteyecek. Onu pozisyona sokup derbide gol arayacak

2-ADVOCAAT TECRÜBESİNİ KONUŞTURACAK
HOLLANDALI teknik adam, Igor Tudor'a göre daha tecrübeli. Türkiye'de ve Avrupa'da meslekdaşına göre daha çok derbi oynadı. Advocaat, Türk Telekom Arena'da bunun avantajını kullanmak isteyecek. Tecrübe bazen hayat kurtarır.

3-LENS&ŞENER İLE SOLA DARBE VURACAK
Fenerbahçe, Galatasaray'ın yumuşak karnı soldan akacak. Advocaat, özellikle Jeremain Lens ve Şener Özbayraklı'dan bu kanadı iyi kullanmasını isteyecek. Sarı-lacivertli takımın en büyük kozu Lens, Carole'ü derbide oldukça zorlayabilir.

4-G.SARAY SAVUNMASINA TUZAK HAZIRLADI
Advocaat, Galatasaray savunmasını orta sahaya yaklaştıracak ve sonrasında ise kontra taktiğini uygulaycak. Özellikle Lens gibi hızlı bir açığa sahip olan Hollandalı hoca, savunma arasına atılacak toplarla ezeli rakibini devirmeyi planlayacak

YÖNETİM TAM KADRO ARENA'DA
Fenerbahçe yönetimi bugün oynanacak olan Galatasaray derbisini Türk Telekom Arena'nın protokol tribününde tam kadro takip edecek. Cezası devam eden Başkan Aziz Yıldırım ise zorlu mücadeleyi stattan izleyemeyecek.