Fenerbahçe’den efsane dönüş

Panathinaikos’u ikinci yarıdaki muhteşem oyunuyla deviren Fener, Final Four’un kapısını araladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2017 Güncelleme 19 Nisan 2017, 00:24
Fenerbahçe’den efsane dönüş

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'den muhteşem zafer... THY Euroleague play-off serisi ilk maçında Yunanistan'ın Panathinaikos takımına konuk olan Kanarya, parkeden 71-58 galip ayrıldı. Dengeli başlayan maçta ilk çeyreği 16-15 önde kapayan Fenerbahçe, ikinci çeyrekte ise resmen dağıldı ve devre ev sahibinin 42-28 üstünlüğü ile sona erdi. Üçüncü çeyrekte Bogdanovic'in sayılarıyla maça tutunan Sarı-Lacivertliller, son 10 dakikaya 50-48 geride girdi. Son çeyrekte rakibine hiç şans tanımayan Kanarya, ilk yarısını 14 sayı geride kapadığı maçı 71-58 kazanmayı başardı. Bu sonucun ardından Panathinaikos tam 11 sene sonra evinde bir Türk takımına kaybetti. Pana'yı son olarak 2006'da Anadolu Efes deplasmanda yenmişti.

FINAL FOUR İÇİN AVANTAJ FENERBAHÇE'NİN
play-off serisinde 3 galibiyet elde eden takımın Final Four'a yükseleceği eşleşmenin ilk maçında Panathinaikos'u deplasmanda yenen Fenerbahçe, önemli bir avantaj yakaladı. Play-off'ta Fenerbahçe ikinci maçta da rakibi ile deplasmanda karşılaşacak. Serinin 3 ve 4. maçı ise Ülker Sports Arena'da oynanacak. Sarı-Lacivertliler, iki galibiyet daha elde etmesi durumuda son 4 takım arasına kalacak. Eşleşmede gerek duyulması halinde 5. maç ise Yunanistan'da oynanacak.

SADECE 1-0 ÖNDEYİZ
Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Panathinaikos maçının ardından temkinli konuştu. Deneyimli çalıştırıcı, "Sadece 1-0 öndeyiz. 1-0 büyük bir fark değildir. O yüzden henüz hiçbir şey bitmedi." ifadelerini kullandı.