Kritik haftalar!

Süper Lig’de bitime 7 hafta kala şampiyonluk yarışı iyice kızıştı. Beşiktaş avantajlı olsa da Başakşehir peşini bırakmadı. Şampiyonluk iddiasını yitiren F.Bahçe ve G.Saray'ın 2.'lik şansı bile azaldı . Trabzonspor da Avrupa yarışına ortak oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2017 Güncelleme 12 Nisan 2017, 00:13
Kritik haftalar!

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de bitime artık 7 hafta kaldı. Şampiyonluk ve Avrupa Kupaları'na katılmak için takımlar arasında büyük bir çekişme yaşanıyor. 61 puanlı lider Beşiktaş şu anda şampiyonluk için en avantajlı takım durumunda. Ancak Siyah-Beyazlı takım zirvede yine de yalnız değil. Bu sezonun flaş takımı Başakşehir, Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor. Kartal haftalardır Başakşehir'in nefesini ensesinde hissediyor. Beşiktaş için 29. haftadaki Başakşehir ve 30. haftadaki Fenerbahçe maçları şampiyonluk için belirleyici olacak. Özellikle Başakşehir-Beşiktaş maçı belki de şampiyonluğun kaderini belli edecek. Bu maçla belki de lig bitecek ya da daha da kritik bir noktaya gelecek.

TRABZONSPOR'UN 3.'LÜK ŞANSI VAR
Ligde 28. haftadaki G.Saray- F.Bahçe, 32. haftadaki Trabzonspor- Başakşehir ve 33. haftadaki F.Bahçe-Trabzonspor karşılaşmaları da Avrupa'ya gidecek takımların durumları açısından büyük önem taşıyor. Ligin 2. yarısının tartışmasız en iyi takımlarından biri olan Trabzonspor kalan 7 haftada performansını devam ettirirse lig 3.'lüğü için F.Bahçe ve G.Saray'ı yakalama şansına sahip.

LİGDE 5 TAKIM ATEŞ HATTINDA
Süper Lig'de 5 takım ateş hattının içinde yer alıyor. 14. Akhisar'ın 30, 15. Kayserispor'un 27, 16. Rizespor'un 23, 17. Gaziantepspor'un 22 ve 18. Adanaspor'un 20 puanı var. Gaziantepspor'un bir maçı eksik. Kalan 7 hafta sonunda son sırayı alacak 3 takım gelecek sezon Türkiye 1.Ligi'nde mücadele edecek.