Lider bu kez favori değil

Giray Bulak: “Trabzonspor’un kazanacağını düşünüyorum”, İskender Günen: “Trabzonspor bir adım önde.” Oktay Derelioğlu: "Beşiktaş galip gelirse hedefe varır. Ama işi çok zor." , Hayri Ülgen: "İlk golü atan maçı kazanır."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2017 Güncelleme 07 Nisan 2017, 01:26
Lider bu kez favori değil

İÇİNDEKİLER

Futbol otoriteleri ve Takvim yazarlarına yarın oynanacak Trabzonspor-Beşiktaş maçında kimin ağır bastığını sorduk. Otoriteler derbilerde favori gösterilen Beşiktaş'ın bu kez işinin çok zor olduğunda birleşti. Trabzonspor'un formda bir takım olduğunu savunan otoriteler ev sahibi ekibi bu maçta bir adım önde gördü. İşte otoriteler ve Takvim yazarlarının maçla ilgili görüşleri:

GİRAY BULAK: ONUR'UN PERFORMANSI ÖNEMLİ
Trabzonspor 2.yarı aldığı sonuçlarla ligi domine eden bir takım. Beşiktaş önündemaçı kazanacaklarını düşünüyorum. Trabzonspor'da Onur ön plandadır. Onun göstereceği performans önemli. Beşiktaş'ta ise Atiba ve Babel önemli kozlar. Eğer Beşiktaş, Trabzon'u geçer, G.Saray da Başakşehir'i yenerse Beşiktaş kesin olarak ipi göğüsler.

İSKENDER GÜNEN: TRABZONSPOR BİR ADIM ÖNDE
Bu maçın kaderini belirleyecek alan ise orta saha. Trabzonspor maçı lehine çevirebilmek için mutlak Beşiktaş'ın orta sahadaki Atiba ve Oğuzhan'ı pas bağlantılarını kesmesiyle mümkün olur. Trabzonspor ise Olcay, Yusuf Yazıcı ve Pereira'nın kendi aralarında göstereceği uyum bu maçın kaderini edecek en büyük faktör. Trabzonspor bir adım önde.

NECMİ PEREKLİ: EV SAHİBİ PUANSIZ AYRILMAZ
2 takım çok kritik bir karşılaşma oynayacak. Seyir zevkinin yüksek olmasını bekliyorum. Trabzonspor eldeki mevcut yetenekleri en iyi şekilde kullanmaya çalışıyor. Karşısında çok koşan, isabetli paslar atabilen bir takım olacak. Ligin 2. yarısının kaybetmeyen takımı Trabzonspor'un bu karşılaşmadan puansız ayrılacağını hiç sanmıyorum.

OKTAY DERELİOĞLU: BEŞİKTAŞ YENERSE İŞİ BİTİRİR
Trabzonspor'da yükselen bir grafik var. Olcay'la Beşiktaş'ın karşı karşıya geleceği ilk maç. Beşiktaş kazanırsa şampiyonluk yolu iyice aydınlanır. Ancak maçın kolay olmayacağını düşünüyorum. Beşiktaş'ta Talisca, Atiba, Marcelo, Babel ve Fabri önemli oyuncular. Eğer Trabzonspor çok adamla hücum ederse Beşiktaş için rahat bir galibiyet olur.

HAYRİ ÜLGEN: İLK GOLÜ ATAN MAÇI KAZANIR
Bu yılın en iyi netice alan ve en iyi futbol oynayan 2 takımı karşı karşıya gelecek. Ancak Beşiktaş takım olarak yine de bir adım önde. Trabzonspor, Beşiktaş'ı yenerek Avrupa kupalarına katılmanın hesaplarını yapıyor. İlk golü atan takımın maçı kazanacağını düşünüyorum. Atiba ve Oğuzhan iyi oynarsa Beşiktaş bu karşılaşmadan galip ayrılır.

KARTAL 7 YILDIR YENİLMEDİ
Beşiktaş Trabzonspor'a karşı deplasmanda yenilgiyi unuttu. Siyah-Beyazlı takım ezeli rakibine Trabzon'da son olarak 3 Ekim 2010'da 1-0 mağlup oldu. Kartal o tarihten sonra ligde Trabzonspor ile deplasmanda 5 kez karşılaştı. Bu maçlardan 3'ünden galip ayrılan Beşiktaş rakibi önünde 2 beraberlik elde etti. Kartal geçen sezon Trabzonspor önünde İstanbul'da yenilirken deplasmanda kazandı.