Onun adı Baby Mourinho

20 yaşında sakatlanıp futbolu bırakan, 28 yaşında Hoffenheim’ın başına geçen ‘Baby Mourinho ’ lakaplı Nagelsmann müthiş bir başarıya imzasını atıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2017 Güncelleme 06 Nisan 2017, 00:00
Onun adı Baby Mourinho

İÇİNDEKİLER

Dünya futbolu Julian Nagelsmann'ı konuşuyor... Yalnızca 29 yaşında olmasına rağmen Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim'ın teknik direktörlüğünü yapan Alman hoca tarihi adeta yeniden yazıyor.

21 YAŞINDA BAŞLADI...
Hoffenheim önceki gece oynanan lig maçında Carlo Ancelotti'nin çalıştırdığı ve 15 haftadır kaybetmeyen Bayern Münih'i 1-0 devirirken, Julian Nagelsmann müthiş başarı hikayesine bir sayfa daha eklemeyi başardı. Geçen sezon düşme hattında aldığı Hoffenheim'ı ligde tutan genç hoca, bu sezon ise 27. hafta itibariyle takımını 3. sıraya taşımayı başardı. Augsburg formasını giyerken henüz 20 yaşında ağır bir sakatlık geçirerek futbolu bırakmak zorunda kalan Nagelsmann 21 yaşında 1860 Münih'in U17 takımında teknik adamlık kariyerine adım attı. 2013 yılında Hoffenheim'da yardımcı antrenörlük görevine getirilen Nagelsmann, Huub Stevens'ın yaşadığı hastalık sonrasında henüz 28 yaşında bir Bundesliga takımının başına geçerek dikkatleri üzerine çekti. 1 yılda gösterdiği müthiş performans sonrasında 'Baby (bebek) Mourinho' lakabını alan Nagelsmann genç yaşta Avrupa'nın en gözde teknik adamlarından biri haline gelmiş durumda.




BAYERN MÜNİH VE FEDERASYONUN GÖZÜ NAGELSMANN'DA!
Genç yaşta büyük işler başaran Nagelsmann, Alman futbolunun devi Bayern Münih'in de radarına girdi. Alman basınına göre, Ancelotti sonrasında Bayern'in ilk adayı Nagelsmann... Ayrıca Alman Federasyonu'nun da Löw'ün ardından genç hocayı milli takımın başına getirmeyi düşündüğü belirtiliyor.




BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Nagelsmann yönetimindeki Hoffenheim bu sezon Bundesliga'da evinde oynadığı 14 maçta 9 galibiyet ve 5 beraberlik elde ederken, hiç yenilgi yaşamadı.

Onur ÖZKAN