Trabzonspor FIFA’ya gidiyor

Trabzonspor Hukuk Kurulu, 2 maddenin CAS tarafından yanlış yorumlandığı görüşüne vardı. Bordo-mavili yöneticiler FIFA'ya yapacakları itirazdan bu kez olumlu bir sonuç bekliyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2017 Güncelleme 29 Mart 2017, 01:50
Trabzonspor FIFA’ya gidiyor

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor CAS'tan gelen ret kararına rağmen pes etmedi. Yönetim CAS'tan gelen ret kararındaki, "TFF, Tahkim ve Disiplin Kurulu tarafsız olmaları gerekirken taraflı kararlar vermişlerdir" ifadesiyle FIFA'ya başvuracak. Kulüp TFF, UEFA ve F.Bahçe aleyhine 2010-11 sezonundaki şike süreciyle alakalı olarak gerekenin yapılmadığına dair yaptığı başvuruyu reddeden CAS, 20'yi aşkın sayfalık gerekçe gönderdi. Trabzonspor Hukuk Kurulu CAS kararındaki, "TFF, Tahkim ve Disiplin kurulları tarafsız olmaları gerekirken taraflı karar vermişlerdir ve F.Bahçe'nin yaptığı savunmada, 'Gereken cezayı aldık' ifadesini rağmen UEFA'nın verdiği ceza ile bu dava farklıdır. Bir suça 2 farklı ceza verilemez ifadesi yanlıştır" maddelerini kullanarak FIFA'ya başvuracak.

HUKUK KURULU FIFA'DAN ÇOK UMUTLU
Trabzonspor Hukuk Kurulu, FIFA süreciyle ilgili bir açıklama yaparak bu iki maddenin FIFA'ya açılacak davada Trabzonspor'un elini güçlendireceğini belirtti. Açıklamada, "Kararın gerekçelerinin neler içerdiğini belirtmeden sadece Trabzonspor'un başvurusu reddedildi şeklinde açıklama yapmak doğru değil. CAS kararı gösterdi ki Trabzonspor eleştirilerinde ve tespitlerinde haklı" yorumu yapıldı. Yönetim en kısa sürede FIFA'ya başvuruda bulunacak.

BAŞKAN USTA UMUDUNU YİTİRMEDİ
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, CAS'ta yaşanan şoka rağmen umudunu kesmedi. Usta, FIFA'ya yapılacak olan başvurudan iyi bir sonuç bekliyor.