Galatasaray’da büyük çöküş

Galatasaray tarihinin en kötü derbi karnesine sahip olduğu sezonlarından birini yaşıyor. Trabzon'a 2. kez boyun eğen Sarı-Kırmızılılar, ligde oynadığı 5 derbide 4 yenilgi 1 beraberlik aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2017 Güncelleme 19 Mart 2017, 00:17
Galatasaray’da büyük çöküş

İÇİNDEKİLER

Dün gece Trabzonspor'a 2-0 mağlup olan ve şampiyonyuk yarışında ağır bir darbe alan Galatasaray, sezona Beşiktaş'ı Süper Kupa'da mağlup ederek başlamıştı. Ancak lig maçlarındaki derbilerde ise yüzü hiç gülmedi. Ligin ilk yarısında TT Arena'da o zaman kötü giden Trabzonspor'a 1-0 yenilen Gaatasaray dün de Bordo-Mavili ekibe deplasmanda mağlup olarak rakibinden bu sezçon puan alamamış oldu. Beşiktaş ile Vodafone Arena'da 2-2 berabere kalan Cimbom, evinde 1-0 mağlup olmuştu. Fenerbahçe'ye ise ligin ilk yarısında Kadıköy'de 2-0 mağlup olmaktan kurtulamayan Galatasaray, rövanşı da kazanamazsa sezonu derbi zaferi yaşamadan kapatacak.

BAŞKANIN DA DERBİ KARNESİ İYİ DEĞİL
Galatasaray'ın başına geçtiğimiz ay geçen Igor Tudor da derbideki kötü gidişata çare olamadı ve ilk derbisinde dün Trabzon'a kaybetti. Bu arada Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek'in de derbi karnesi kötü. Özbek, başkanlığı döneminde Beşiktaş'ı penaltılarla yendiği Süper Kupa finalini saymazsak tek derbi galibiyeti geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 1-0 yendiği karşılaşma oldu.

TUDOR: BU SEZON BÖYLE ŞAMPİYONLUK SENEYE
G.Saray Teknik Direktörü Igor Tudor, yenilginin ardından yaptığı açıklamada, "Bu sezon kalan maçları kazanarak ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Gelecek sezon için ise hedef kesinlikle şampiyonluk" dedi. Tudor, "Takımda farklı sıkıntılar da var. Farklı oyuncular, farklı oyuncu tipleri. Bunun üzerine gidip bunları çözmeliyiz. Şu anki durum bu" ifadesini kullandı.

SONU DÜŞÜNMEYELİM!
Galatasaray'ın yıldız isimlerinden Gary Rodrigues, "Trabzonspor'a karşı kötü günümüzdeydik. İyi bir takım görüntüsü sergileyemedik. Kötü bir maç çıkardık. Son 2 maçta birçok pozisyona giren Galatasaray vardı. Bu maçta pozisyon bulamadık. Günümüzde değildik. Şimdiden lig sonunu düşünmek anlamsız olur. Maç maç bakmalıyız. Daha önümüzde zaman var." dedi.

SİSTEM AYNI
Rodrigues, taraftarlardan özür dileyerek toparlanacaklarını sözlerine ekledi.

BRUMA SEZONUN EN KÖTÜSÜNÜ OYNADI
Galatasaray'ın çok şeyler beklediği Bruma belki de sezonun en kötü futbolunu oynadı. Portekizli futbolcu sahada çok pasif bir görüntü çizdi.