Beşiktaş koltuğu bırakmaz

İlker Yağcıoğlu: “Beşiktaş her şeye rağmen yine de çok şanslı.”O ktay Derelioğlu: “Kartal 3 yenilgiyle bile şampiyon olur.” Hayri Ülgen: "Beşiktaş favori ama Başakşehir ihmale gelmez." Evren Turhan: "Beşiktaş yarışta hala en avantajlı ekip."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2017 Güncelleme 14 Mart 2017, 00:00
Beşiktaş koltuğu bırakmaz

İÇİNDEKİLER

Ligin boyu her hafta kısalıyor. 24. hafta sonunda zirvede Beşiktaş ile Başakşehir arasındaki puan farkı 2'ye indi. Siyah-Beyazlı takımın Kayseri önünde 2 puan bırakmasıyla haftayı 3'er puanla kapatan takipçileri Başakşehir, G.Saray ve F.Bahçe yeniden umutlandı. Ancak Takvim yazarları Beşiktaş'ı bu haftaki 2 puanlık kayba rağmen yine de avantajlı görüyor. İşte Takvim yazarlarının görüşleri:

İLKER YAĞCIOĞLU: BEŞİKTAŞ PANİK YAPMAZSA İPİ GÖĞÜSLER
Beşiktaş her şeye rağmen daha şanslı. Kayserispor karşısında sadece 2 puan kaybettiler ve yine de ezeli rakiplerinin önündeler. Başakşehir'le oynayacakları karşılaşmada berabere kalmaları bile onlara avantaj sağlar. Ancak panik yaparlarsa bir anda büyük bir sürpriz görülebilir. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yarışta kalmaları için bütün maçları kazanması gerekir. Bunu başarmakta çok kolay değil.

TAYFUN ER: KARTAL ZAYIFLAMASINA RAĞMEN AĞIR BASIYOR
Beşiktaş geçen yıla göre daha zayıf ama şampiyonluğun en büyük adayı. Beşiktaş'ın kaderi Quaresma, Aboubakar ve Şenol Güneş'e bağlı. Tosic, Cenk ısrarı ve negatif Gökhan İnler inadı devam ederse Beşiktaş kendi ayağına sıkar. Başakşehir toparladı; Visca, Yalçın ve santrfor kim oynarsa bu isimlerin performansı takımın kaderini belirleyecek. Hakemlerin tutumu da zirve yarışında belirleyici olacaktır.

OKTAY DERELİOĞLU: BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUĞU ÇOK ZOR KAPTIRIR
Futbolda her şey mümkün. Ancak bugün baktığımızda Beşiktaş kendi içinde bir sorun yaşamazsa geride kalan 10 haftada 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgiyle yine şampiyon olur. Bu Beşiktaş için zor bir durum değil. Bu nedenle en büyük favori Beşiktaş. Beşiktaş şampiyonluğu buradan verirse demoralize olur. G.Saray, belki Başakşehir'i yakalayıp 2. olabilir. F.Bahçe ilk 3 arasında yer alamaz.

HAYRİ ÜLGEN: BAŞAKŞEHİR SON ANA KADAR YARIŞI SÜRDÜRÜR
Beşiktaş'ın favori gösterilmesine karşıyım. Şampiyonluk unvanı futbolcunun gösterdiği performansla alınmalı. Beşiktaş'ı bu yüzden sıkıntılı görüyorum. Daha ortada 10 hafta var. Bu da 30 puan olduğunu gösteriyor. Beşiktaş favori ama yine de Başakşehir asla kulak arkası edilmemeli. Galatasaray ve F.Bahçe belki aradaki puan farkını kapatacak ama Beşiktaş ve Başakşehir'i yakalamaları zor görünüyor.

EVREN TURHAN: GALATASARAY, BAŞAKŞEHİR'İ GEÇEBİLİR
Beşiktaş bu hafta puan kaybetti ama şampiyonlukta yine şanslı. Hem psikoloijk, hem kadro hem de Şenol Güneş avantajı var. Başakşehir sessiz ve derinden gidiyor ama Galatasaray Tudor'la birlikte çıkışta. Takımın en azından bir kimliği var. Galatasaray'ın son ana kadar Şampiyonlar Ligi şansını zorlar. Başakşehir'i geçebilirler. Fenerbahçe de toparlanma durumunda ama yine de geç kaldıklarını düşünüyorum.