İyi ya da kötü tarih hepimizi yakacak

Mali Kurul’da eleştirilere cevap veren Başkan Usta, “Kulübü 556 milyon TL borçla aldık. Burda emanetçiyiz. İyi ya da kötü tarih hepimizi yazacak” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2016 Güncelleme 11 Aralık 2016, 03:52
İyi ya da kötü tarih hepimizi yakacak

İÇİNDEKİLER

Mali Genel Kurul'da eleştirilere cevap veren Usta, hem de kulübün ekonomik durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Usta, "2015 Aralık ayı bizim göreve geldiğimiz dönemde asıl borcumuz ise 566 milyon liraydı. Şu anda borç 559 milyon lira. Bu borçların bir kısmında İbrahim beyin döneminde olduğu gibi bir kısmın da yılların birikimleri var. 40 günlük sürede oyunculara 15.5 milyon lira ödeme yaptık. Bunları bilmemiz lazım" dedi.

BU KULÜBÜ BERABER AYAĞA KALDIRABİLİRİZ
Usta Trabzonspor'un 50 yıllık maziyle şehitler vermiş, rahmetli olmuş binlerce insanın omuzlarında yükselmiş bir kulüp olduğunu da ifade ederek, "Bizler emanetçiyiz. Aynen diğer başkanlar gibi. İyi ya da kötü tarih hepimizi yazacak. Kulübümüz gerçekten zor durumda. Kulübümüzü beraber ayağa kaldırabilmek adına bir emanetçi olarak sizin karşınızdayım" diye konuştu.

YILLIK 230 MİLYON TL'YE İHTİYAÇ VAR
Yıllık 230 milyon TL'ye ihtiyaçları olduğunu söyleyen Usta, "Bu parayı bulursak borç sabit kalır. Gelirlerimizi arttırmak durumundayız. Bu realiyetiyi ortaya koymak durum undayız" dedi.

KARTAL ARAZİSİ DEVLETTEN SATIN ALINACAK
Kartal projesi ile de ilgili konuşan Başkan Usta, "Kartal Projesi bize ait değil, sadece tahsisli. Son dönemlerde Kartal'da bir proje yapıp acaba Trabzonspor'a borçlarına bir katkı sağlar mıyız diye çalışıyoruz. Önce devletten buranın satın alınması gerekiyor. Maliyeti de 180 milyon TL" dedi. Daha sonra tartışmalı 8. madde Kartal arazisinin satın alınması olarak oylamada kabul edildi.


YUNUS EMRE SEL