Dolmabahçe’de Yenikapı ruhu

5 yıl aradan sonra deplasman takımı taraftarına açılan derbi öncesi hiçbir olay yaşanmadı... Fikret Orman ve Özbek statta dostluk yemeği yedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2016 Güncelleme 25 Eylül 2016, 00:47
Dolmabahçe’de Yenikapı ruhu

İÇİNDEKİLER

Dün Türk futbolu uzun yıllardan görmek istediği görüntülere sahne oldu... Vodafone Arena'da oynanan Beşiktaş- Galatasaray maçı öncesi dostluk rüzgarları esti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, "Futbolda Yenikapı ruhu" dileği gerçek oldu. 5 yıl aradan sonra deplasman takımı taraftarına açılan ilk derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlar Taksim'de toplandı. Ardından Başkan Dursun Özbek, yöneticiler Eşref Alaçayır ve Nasuhi Sezgin, taraftarlarla birlikte stada yürüdü. Sarı-Kırmızılılar'ın stada yürüyüşü ve girişi sırasında hiçbir tatsız olay yaşanmadı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Galatasaray yönetimini stat kapısında karşıladı.

KARDEŞLİĞİN NE OLDUĞUNU GÖSTERDİK
Ardından maç öncesi iki yönetim dostluk yemeği yedi. Dursun Özbek yaptığı açıklamada, "Bu hasretin sona ermesi için çok çalıştık. Taraftarımızla birlikte maçı izlemeye gidiyoruz. Taraftar bizim her şeyimiz. Onlarla birlikte olmaktan da gurur duyuyorum. Yasağın kalkması ısrar sonucu oldu. Ülkenin durumu itibariyle dostuluk, beraberlik ve kardeşliğin sporda nasıl olacağını göstermek istedik" dedi. Fikret Orman maç sonunda Özbek'i arabasına kadar uğurladı.



SOSYAL MEDYADA BÜYÜK ÖVGÜ ALDI
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Vodafone Arena'ya taraftarlarla birlikte yürümesi büyük alkış aldı. Sosyal medyada Başkan Özbek'le ilgili övgü dolu ifadeler kullanıldı.