Cimbom sakata geldi

Tiote’nin dizinde eksiden kalma menisküs tespit edilirken sol bacağının güçsüz olduğu ortaya çıkınca transfer yattı. Yönetim bu gelişme sonrası Diarra ve De Jong’la temaslara hız verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2016 Güncelleme 30 Ağustos 2016, 01:37
Cimbom sakata geldi

İÇİNDEKİLER

Ön libero transferi için çalışmalarını sürdüren Galatasaray önceki gün Newcastle United formasını giyen Cheik Tiote'yi İstanbul'a getirmişti. Fakat Fildişili yıldızla ilgili dün şok bir gelişme yaşandı. Sabah saatlerinde kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçirilen Tiote'nin dizinde geçmişten kalma bir menisküs sakatlığı tespit edildi. Ayrıca yıldız futbolcunun sol bacağının, sağ bacağına göre daha güçsüz olduğu da belirlendi. Bu gelişme sonrası sağlık kurulu, Riekerink, Mehmet Özbek ve Levent Nazifoğlu, Florya'da olağanüstü toplandı. Zirvede sağlık kurulunun raporu masaya yatırıldı ve 'aşırı riskli' bulunması nedeniyle transferden vazgeçildi. Böylece ön libero sorunu yine çözülememiş oldu.

DIARRA'YA MONACO DA TEKLİF YAPTI
Tiote konusunda bu şok gelişmeler yaşanırken Galatasaray, Diarra ve Nigel de Jong'la ilgili temaslarına hız verdi. Fransız basını, Diarra'ya Monaco'nun da teklif yaptığını ve bu nedenle kafasının karışık olduğunu yazdı. ABD basını ise De Jong'un Galatasaray'la el sıkıştığını fakat Sarı-Kırmızılı yönetimin kesin kararını vermediğini iddia etti. Yönetimin hangi isimlere imza attıracağı merakla bekleniyor.

SAHALARDAN TAM 4 AY UZAK KALMIŞTI
Cheık Tiote dün sağlık kontrolünde ortaya çıkan sakatlığı Ocak 2015'te yaşamıştı. Menisküsünde yırtık oluşan Fildişili futbolcu sahalardan tam 4 ay uzak kalmıştı. Tiote ardından sağlıklı şekilde kariyerini sürdürsede eski performansına ulaşamadı.