Cimbom’un Ege sefası

Maçın başında Vaz Te’nin golüyle yenik duruma düşmesine rağmen etkili bir futbol sergileyen Sarı-Kırmızılılar; Eren Derdiyok, Yasin ve Bruma’nın golleriyle 3 puanı aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2016 Güncelleme 28 Ağustos 2016, 00:31
Cimbom’un Ege sefası

İÇİNDEKİLER

Cimbom ikide iki yaptı... Ligin ilk haftasında Karabükspor'u deviren Galatasaray dün de Akhisar Belediyespor deplasmanında 3-1 kazanarak puanını 6'ya çıkardı... Manisa'daki maç golle başladı. 3. dakikada Soner Aydoğdu'nun köşe vuruşunda ceza alanı içinde Vaz Te, topu kafa vuruşuyla filelere gönderdi: 1-0. 16. dakikada Chedjou'nun yaptığı ortada, Eren Derdiyok'un şık kafa vuruşunu kaleci Fatih kornere çeldi. 26. dakikada sol çapraz pozisyonda topla buluşan Sneijder'in vuruşunda kaleci Fatih topu uzaklaştırdı. 35. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Soldan Sneijder'in ortasında Eren Derdiyok mükemmel bir kafayla skoru 1-1 yaptı.

AKHİSAR KAÇIRDI, CİMBOM ÖNE GEÇTİ
Sneijder 54'te da kaleyi yokladı, Fatih mükemmel kurtardı. 61'de defans arkasına sarkan Rodallega topu Muslera'dan kurtardı. Pasında Soner'in şutu sonuç getirmedi. 62'de Rodallega vurdu, Muslera çıkardı. 1 dakika sonra ani gelişen atakta Bruma'nın asistinde Yasin skoru 2-1 yaptı. 70'de Rodallega'nın şutu direkte patladı. Maça son noktayı 90+3'te Bruma koydu.

'BAŞIM DÖNÜYOR' DEDİ VE ÇIKTI
AKHİSAR deplasmanını da boş geçmeyer ve çok şık bir kafa golüne imzasını atan Eren Derdiyok ikinci yarıda rahatsızlandı. Doktorlara "Başım dönüyor, midem bulanıyor" diyen yıldız futbolcu bir süre saha kenarında tedavi edildi. Fakat Eren'in şikayetleri geçmeyince oyuna yeni transfer Josue girdi.

Cimbom hücum anlamında Karabük maçına oranla çok daha iyi bir performans sergilerken, defans çok hata yaptı. Özellikle Chedjou saç baş yoldurttu.

1 HAFTADA DEĞİŞİM!
Ligin ilk haftasında Karabükspor önünde çok kötü bir futbol sergileyen Galatasaray 1 hafta içinde müthiş bir değişim yaşadı. Sarı- Kırmızılılar, Akhisar önünde hücumda çok etkili oldu. Birçok pozisyona giren Cimbom ağları 3 kez sarsmayı başardı.

RİEKERİNK SAĞA NEŞTERİ VURDU
Teknik direktör Riekerink geçen hafta son dakika golüyle Karabük yenen fakat kötü futboluyla eleştiri alan takımda iki değişiklik yaptı. Hollandalı hoca sağ kanatta aksayan Martin Linnes ve Sinan Gümüş'ü kulübede oturttu. Sağ bekte Sabri, orta alanın sağında ise Bruma oynadı. 11'e giren Yasin de sol kanatta görev yaptı.