Avrupa’da lale devri

1 hafta önce Kadıköy’de aldığı 3-0’lık galibiyetin rahatlığıyla mücadele eden Fenerbahçe ilk yarıda beklenen futbolunu bir türlü sergileyemedi. İkinci devre daha iyi mücadele edip hücumda üretkenlik sağlayan Sarı-Lacivertliler, 77'de Fernandao ile öne geçti. 84'te Stoch skoru belirledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2016 Güncelleme 26 Ağustos 2016, 00:00
Avrupa’da lale devri

İÇİNDEKİLER

Kanarya güle oynaya gruplarda... UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında, ilk maçta 3-0 yendiği Grasshoppers ile İsviçre'de karşılaşan Fenerbahçe sahadan 2-0 galip ayrılarak adını gruplara yazdırdı. 32. dakikada Stoch'un ceza yayı sol çaprazından yerden şutunda top yandan auta gitti. 38. dakikada Hasan Ali'nin sol kanattan ortasında penaltı noktası üzerinde Van Persie'nin gelişine şutunda top az farkla yandan dışarı çıktı. 43. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Van Persie'nin gelişine şutunda top direği yaladı. Böylece maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı. 68. dakikada ceza yayı sol çaprazından Benjamin'in ortasında topa iyi yükselen Ryhner'in kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti.

KANARYA'NIN GOLLERİ ÜST ÜSTE GELDİ
Maçın 71. dakikasında Kamberi'nin ceza sahası dışından sert şutunda top farklı şekilde auta çıktı. 77. dakikada Van der Wiel'in ara pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Alper'in şutunda kaleye giden topa son Fernandao dokundu ve top ağlara gitti: 0-1. 84. dakikada Mehmet Topal'ın şık ara pasında ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Miroslav Stoch'un vuruşu skoru belirledi: 0-2

SALİH SAKATLANDI 53'TE ÇIKTI
Orta alanda Fenerbahçe'nin en önemli kozlarından biri olan Salih Uçan dün talihsiz bir maç oynadı... Karşılaşmanın 53. dakikasında arka adelesinden sakatlanan genç futbolcu yerini Aatif'a bıraktı. Salih'in kesin duruma MR'dan sonra kesinlik kazanacak.

DİCK ADVOCAAT GELDİ GÖZDEN DÜŞTÜ
Kiralık olarak geçirdiği sezonun ardından yeniden Fenerbahçe'ye geri dönen Emmanuel Emenike sezona müthiş bir giriş yapmıştı. Monaco maçlarındaki futbolu ve golleriyle alkış alan Nijeryalı yıldız, Dick Advocaat'ın gelişinin ardından yeniden gözden düştü. İlk Grasshoppers maçının ardından Hollandalı hocanın "Kanat oynamayı bilmiyor" eleştirisini alan Emenike dünkü maçta kulübüde oturdu ve oyuna alınmadı.

FENER İLK FAÜLÜ 1 SAAT SONRA YAPTI
Dünkü maçta çok ilginç bir istatistik ortaya çıktı... Kadıköy'de elde ettiği galibiyetin rahatlığıyla mücadele eden Fenerbahçe karşılaşmadaki ilk faulünü 60. dakikada yaptı.