Futbolda FETÖ operasyonu

FETÖ’cü terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen’le video kasetleri ortaya çıkan Arif Erdem, İsmail Demiriz ve Uğur Tütüneker için gözaltı kararı çıktı. İsmail Demiriz evinde gözaltına alınırken, Arif Erdem'in 23 Ağustos'ta, Uğur Tütüneker'in de 7 Temmuz'da yurt dışına çıktıkları belirledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2016 Güncelleme 25 Ağustos 2016, 00:12
Futbolda FETÖ operasyonu

İÇİNDEKİLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün futbol dünyasındaki yapılanmasına ilişkin soruşturma başlatmıştı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan FETÖ'cü Hakan Şükür hakkında yurt dışında olduğu tespit edilince 16 Ağustos'ta yakalama kararı çıkarılmıştı. Şükür'ün babası Sermet Şükür de gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. İşte bu gelişmelerin ardından 2. dalgada, son dönemde yazılı ve görsel basında Arif Erdem, Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz hakkında çıkan birçok bilgi ve belgeyi delil kabul eden Savcı Baygın, bu üç eski futbolcuyu da gözaltı kararı verdi.

FETÖ'YE ÜYE OLMAK SUÇUNDAN ARANIYORLAR
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne talimat verip delil toplanmasını isteyen Savcı Baygın, polisin çalışmasını tamamlaması ardından operasyon için dün sabah saatlerinde düğmeye bastı. Hakan Şükür'ün yanı sıra Arif Erdem, İsmail Demiriz ve Uğur Tütüneker hakkında 'Fethullahçı Terör Örgütü'ne üye oldukları' iddiasıyla gözaltı kararı verdi. Polis hemen harekete geçti.

ARİF 23 TEMMUZ'DA İPSALA'DAN ÇIKIŞ YAPMIŞ
İsmail Demiriz Büyükçekmece'deki evinde gözaltına alınırken, şüphelilerden Uğur Tütüneker'in 7 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'ndan, Arif Erdem'in ise 23 Temmuz'da İpsala sınır kapısından yurt dışına gittikleri tespit edildi. İsmail Demiriz'in Büyükçekmece, Arif Erdem'in Zeytinburnu ve Tütüneker'in de Beşiktaş'taki evlerinde arama yapıldığı öğrenildi.



ADI HER YERDEN SİLİNİYOR
Hain terör örgütü FETÖ üyesi olan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Hakan Şükür'ün adı memleketin dört bir yanından sökülüp atılıyor. Edirne Belediyesi tarafından 2012'de G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzonsporlu futbolcular ile teknik heyetlerinin isimlerinin yazılı olduğu 'Dört Büyükler' kaldırımı yapılmıştı. Belediye ekipleri dün FETÖ'nün tuzluğu Hakan Şükür'ün adını bu kaldırımdan söktü.

TÜRKİYE TEMİZLENECEK
FETÖ'cü Hakan Şükür'ün adının sökülmesi sırasında Galatasaray taraftarı olduğunu söyleyen Aydemir Çekiç isimli bir vatandaş şöyle konuştu: "Vatana ihanet eden çocuğum olsa bile tanımam. Hakan Şükür'e yazıklar olsun. Babasının parasına el konulmasına çok sevindik. Türkiye'de tek bir FETÖ'cü kalmayacak. Edirneliler olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız"

İKİ VİDEO YAYINLANMISTI
Fethullah Gülen ile Galatasaraylı futbolcuların yer aldığı iki video sosyal medyada yayınlanmış ve bu görüntüler çok konuşulmuştu. Gülen ilk videoda Arif Erdem, İsmail Demiriz, Uğur Tütüneker, Okan Buruk ve Hakan Ünsal ile görüntülenmişti. Gülen videoda "Himmet ile dua ile Galatasaray'ı ayağa kaldıralım" demişti. Diğer videoda ise hakkında gözaltı kararı olan Hakan Şükür kardeşi Gökhan Şükür ile birlikte Fethullah Gülen'in yanında sohbet ederken görülüyordu.

FEDERASYON VE G.SARAY DA ADINI KALDIRDI
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu da tüm milli futbolcuların resimlerinin yer aldığı Futbolcular Müzesi'nden FETÖ'cü Hakan Şükür'ün resmini kaldırma kararı almıştı. Bir süre önce G.Saray'ın da hakkında disiplin işlemi başlattığı Şükür ile ilgili Riva Tesisleri'nde milli futbolcunun tüm resimlerini kaldırma kararı alınmıştı.