"FETÖ'yle yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan savaştı"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetici Şekip Mosturoğlu NTVSpor'da FETÖ'yle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 24 Ağustos 2016, 21:59
FETÖ’yle yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan savaştı

İÇİNDEKİLER

Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"FETÖ'YLE YALNIZCA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAVAŞTI"
15 Temmuz Türkiye için çok önemli bir dönemeç noktasıdır. Demokrasi için şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı, Başbakan, milletvekilleri ve milletin koyduğu direniş çok önemliydi. Bugünkü askeri operasyon da umarım başarılı olur. 15 Temmuz beni çok şaşırtmadı. 1 yıl önce sivil darbe yapılacak demiştim. 17-25 Aralık operasyonundan sonra Fethullah Gülen gerçeğini herkes görmüş oldu. O zamanlarda devletin kurumları değil, yalnızca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan savaştı. 15 Temmuz'a kadar Cumhurbaşkanı'nı yalnız bıraktılar. Herkes 15 Temmuz'dan sonra konuşmaya başladı.

"FETHULLAH GÜLEN İÇİN BANA GELDİLER"
Ben şimdi burda Fethullah Gülen ile ilgili, bu işin bana nasıl bulaştığını anlatmak istiyorum. Fenerbahçe camiası olarak bize düşen her türlü göreve varız. Türkiye'nin sorunlarını da sadece devlet değil tüm vatandaşların katılacağı eylemlerle başarabileceğimizi belirtmek isterim. 1998 yılında Fenerbahçe'ye başkan seçildim 1-2 ay içerisinde bana bir telefon geldi. O zamanki spor il müdürümüz Vedat, şuan milletvekili olan biri seninle konuşmak istiyor dedi. O kişi Zaman gazetesinden seni ziyaret etmek istiyorlar dedi ben de olur dedim. 2 kişi bana geldiler ve oturup konuştuk.

Ben spor olarak konuşacağız diye beklerken hocaefendi dişe başladılar, hocaefendi mazlumların yanında diğerlerine karşı onu metheden bir konuşma yaptılar. Ve şuna bağladılar askeri mahkemesi devam ediyorlar. Davaya bakanları tanıdığım için araya girmemi istediler ama kabul etmedim. Ben de hocaefendiyi tanımadığımı ve dostlarıma ve büyüklerime böyle bir ricada bulunamayacağımı söyledim ve orda konu kapandı. Sonra 3 Temmuz olaylarında bunların ta o dönemden geldiğini hissettik. Sonra da kendisi ile ilgili Amerika'ya gittiğini öğrendik. Bana yapılan operasyon 1998'den geliyor. 17-25 Aralık operasyonundan sonra tüm Türkiye bu FETÖ örgütünü gördü. O günden sonra ama sadece Cumhurbaşkanımız mücadele etti. Fethullah Gülen 150 ülkede çalışan bir örgütün başıdır. Aynı operasyonları oralarda da yapma gücündeler.Somali'de bunu gördüm. Fethullah Gülen, öyle kolay bir konu değildir. Öyle düşünmeyin.

"AMERİKA'NIN İÇİNDE DE YAPILANMALAR VAR"
Tehlike geçmemiştir. Zaman alacak. Türkiye'yi idare eden insanlar, 'biz yanlış yaptık' diyorlar. Gülen'in bütün bakanlıklarda aynı TSK'da olduğu gibi orda da yerleşmiş vaziyette, ele geçirmiş, FETÖ örgütü devlete sızmış gibi bir vaziyet var deniyor, ama devlet sızdı aslında bunu herkes görsün. Fethullah Gülen 1963 yılında Amerika'de Cumhurbaşkanı'nı vurdular kim vurdu kimse bilmiyor. Ama Amerika'da hükümet varcumhuriyet idare ediyor ama bunun dışında başka gruplar başka şeyler var. Biz burdan diyoruz ki arkasında Amerika var Amerika yaptı. Ama Amerika'nın arkasında da başka güçler var. Bunu onlar yapıyor. Orda da yapılanma var. Fethullah Gülen'in Amerika'da 150 tane okulu var. Ne kadar zengin olursak olalım Amerika'da o kadar okul açabilir miyiz? Bunun için iyi saptamalar yapmamız lazım. 1-2 günde konular bitmez yani. Ben aptalmışım, ben ahmakmışım demek olayları çözmez. Şu an inandırıcı olan sadece Cumhurbaşkanımız. Başbakanımız da aynı yolda. Diğer kimse inandırıcı değil.

"BENİ ERGENEKON'A BAĞLAMAYA ÇALIŞTILAR"
2006, 2007'den itibaren beni dinlemeye almaya çalışıyorlar. Hanefi Avcı bunu anlattı. O kabul etmiyor, yapmıyorlar. "Aziz Yıldırım NATO işi yapıyor, dinle" diyorlar. Beni 2008'den sonra dinlemeye aldılar. Devlet gayrı resmi olarak beni dinlemeye aldı, bunu gidip anlattım. Sonra evime gelip, beni neden dinlediklerini anlattılar. Günah çıkardılar. Yönetim kurulumuzun hepsi dinlendi. Eğer 2009-2010 sezonunda şampiyon olsaydık operasyonu o zaman yapacaklardı. 2009'da beni dinliyorlardı. O sezon sonunda Trabzon'la berabere kalmayıp şampiyon olsaydık, operasyonu o zaman yapacaklardı. Beni alma amaçları şike değil. Şike, teşvik bunlar bahane. Beni Ergenekon'a bağlayacaklardı. Uğraştılar ama bağlayamadılar. Benim Paşalarla tek ilgim maç. Maça geliyorlar, futbol, Fenerbahçe konuşuyoruz. Bunlar ilişkim var zannediyor. Söylentilerle beni oraya kanalize etmeye çalıştılar ama başaramadılar. Öyle olunca ellerinde şike kaldı sadece. Askeriyede var diyorlardı, duyuyordum, ama bu kadar olacağını düşünmüyordum. Neden Aziz Yıldırım? Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin Başkanı, Kulüpler Birliği Başkanı. Güçlü hale geliyorsunuz. Fenerbahçe'yi ele geçirdikten sonra ne yapacaktı? Belki iş adamlarını ele geçirmeye başlayacaktı. Sonra sanatçıları. Niye Fenerbahçe'yi ele geçirsin? Eee Fenerbahçe'nin değerleri var. Dışarıdan empoze eden insanları yönetime almadık.